IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперавтомобил с мощност 2800 к.с.?

Супер автомобилите с роторен двигател Predator GT и Dagger GT засега са само проекти на книга.

Суперавтомобил с мощност 2800 к.с.?
Сега създателите на Predator GT са създали проект, отново само в компютъра, при който са поставили два роторни двигателя с общо 8 ротора. Получило се е някакво чудовище с мощност 2801 к.с. и максимален въртящ момент от невъобразимите  3864 Нм.
 
 
Вярно е, че бъдещите поколения на роторния двигател обещават немеслими сега стойности, но може ли всичко това да е реално? Създателите на новия проект Raptor GT казват, че при него ускорението от място до 100 км/час ще бъде за....под една секунда. Максималната му скорост ще бъде 450 км/час.
 
 
Фирмата Rotary, създател на проекта, представи компютърен образ на първия модел - Raptor GT, но повечето специалисти обявиха това за нескопосано произведение на фотошоп, в основата на което Ferrari 599 GTB.
 
 
Сега от фирмата са преработили модела и се явяват наново пред публиката с Predator GT. Версията с един роторен двигател с четири турбини предлага 1200 к.с. мощност, но отново само на хартия, защото Predator GT не съществува реално.
 
От фирмата Rotary Supercars обаче настояват, че разработката е започнала и реален автомобил ще бъде представен още идната година на фестивала Top Monaco Marques.
 
 
Дали автомобил с подобна фантастична динамика е възможен?  
0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Rocket Dragster 0-100 mph 0.5 sec.
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    vel_co ( преди 12 години )
    Цялата беда на съвременната техника е,че се проектира и виртуално се тества от компютърджии.А да разбираш от коли и компютри са доста различни неща.Когато се появят материали,които да издържат такива натоварвания,човешкото тяло няма да може.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    и на твоята баба не може, но драгстерите могат. това е факт и затова ти казваш едно голямо нищо.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Нищо не се опитвам да кажа просто коментирахме че нито на бабати хвърчилото,ниио драгстер могже да ускори под секунда до 100... хахах :)))май само на теб не ти стана ясно хахаха :)
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    ми то е ясно че е по голямо при драгстерите - нали съм написал че ускоряват под секунда. това което не е ясно е какво точно се опитваш да кажеш. нищо смислено не виждам.
  • #22
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Баварец...ако си беше направил труда да прочетеш какво е написал Fenix можеше и да не изакаш тези глупости хахах :)) Ааа сега за совалката...там деистват други закони...земи прочети това: http://***.howstuffworks.com/space-shuttle2.htmИ ще разбереш че ускорение от 1.5+/ някоя стонадо от 0/100 при драгстер дори е по голямо!!! Разликата е че трае само няколко секунди докато набете 500 км/ч а совалката продължава да ускорява до скороста на коршум хахах :)
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    айде стига глупости. драгстерите естествено че ускоряват под секунда. даже 0-100мили правят под секунда. това е факт - проверете си в жоглето. а оня дето казва че и совалката не можела да ускори така е пълен *** - при ракетите няма ограничение на гумите. въпроса е как го правят драгстерите. аз лично не знам. нормална кола е ограничена да ускори с 1G. това да около 2,7сек от 0-100. за по бързо ускорение трябва повече сцепление на гумите. при старта от място не е от аеродинамика.
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Всичко в тази статия /а и коментарите/ е на теория. Самата кола както пише е само на хартия. Т.е. това са мечтите на някой си. Разбира се че може да напише всякакви цифри за мощност, въртящ момент, ускорение... но това е само на теория, това са мечти. Като /ако/ я направят реална кола тогава ще обсъждаме кое колко.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Fenix ( преди 12 години )
    Не всичко опира само до конските сили.Във Ф1 с 800 к.с.: Williams/BMW 3 litre V10, 0-100 in 1.2 sec.Ето нещо интересно по темата:The F1 cars have a power to weight ratio of 1,255 horse power tonne (0.8 kW/kg). Theoretically this would allow the car to reach 100 km/h in less than 1 sec. However the massive power can not be converted to motion at low speeds due to traction loss.After about 135 km/h traction loss is minimal due to the combined effect of the car moving faster and the downforce
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Хаха ти хубаво си решил да се включиш ама само дето забравяш че има огромна разлика от това да ускориш от 0/100 за под секунда и от 100/500 за 4-5 секунди хахах :))Скалата на ускорението не е право пропорционална ;) Иначе най-бързите драгстери ускориават 0/100 за около 1.5сек. и то както споменаха при специални условиа и благодарение на специалната им конструкция....:)под 1 секуна и совалката неможе да излети ;)