IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius Plug-in Hybrid във Франкфурт

2,2л/100км и 49 г/км емисии на CO2.

Toyota Prius Plug-in Hybrid във Франкфурт

Prius Plug-in Hybrid, първият plug-in хибриден електроавтомобил (plug-in hybrid electric vehicle (PHEV)) на Toyota за масовия пазар, ще дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт през септември 2011г.

Toyota определя Prius Plug-in Hybrid като следващият крайъгълен камък в над 40-годишния поход на компанията към устойчива мобилност и най-чистият еко автомобил досега. Той представя последните инженерни достижения на компанията върху модулната платформа на Toyota - Hybrid Synergy Drive® (HSD), която има зад гърба си повече от 200 милиарда километра пробег в цял свят.

Новият plug-in hybrid е оборудван със специално проектирана по-лека и компактна литиево-йонна хибридна батерия, а неговият удължен електрически пробег допринася за постигане на изключително ниския разход на гориво и емисии на CO2. Според предварителната, но официална информация, потреблението на гориво е 2,2л/100км, а емисиите на CO2 - 49 г/км.

"Prius Plug-in Hybrid има удължен пробег на електроенергия за нуждите на хората, които живеят в града и често пътуват на кратки разстояния. Ефективното хибридно задвижване с бензинов двигател пък гарантира дълъг пробег при изключително нисък разход като на стандартния Prius", казват японците.

Очаквайте още информация по време на премиерата на колата.

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    хахаха ама се зарежда от контакта със скорост един ват за десет часа... и накрая след цяла нощ зареждане има ток за 3 км.... поредния виц на трошьота :D
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Харесва ми че може да се зарежда от контакта.
  • #6
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пробегът само на ток е 25 километра. Средният разход на гориво е 2.2/100км. Това е усреднен разход между карането само на ток и карането с хибридно задвижване след изчерпване на тока. Прекрасен автомобил-За 80% от хората ще е унукално полезен с пробег само на ток 25 километра. Повечето хора маршрута им е 25-30 км. отиване и връщане от работа- почти безплатно-само на ток!А дори да свърши токът, Приус продължава да се движи на супер-икономично хибридно задвижване с разход около 3.5- 4/100км.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Probeht
  • #4
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пробегът на ток е смешен и този разход е сметнат като се зареди колата от ел. мрежата. Ама кой ще си играе да търси контакт за 10 км на ток. Обаче сега могат да напишат 2.2/100. Може, ама след 10 години като си я куп бай Грую от село и като всяка вечер я закача да се зарежда без да се отчита нещо от прецакания електромер.
  • #3
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    трошьота
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не разбрах само какъв е пробега.
  • #1
    8 rate up comment 19 rate down comment
    М. ( преди 12 години )
    Браво на тойота :) Но си предпочитам VW - то :p И може тези да са по адвансд.. нo VW глобално има толкова много фен клубове мероприятеия ... и прочее и прочее, че дори да започнат да правят каруци пак ще имат Много фенове :) ХАЙДЕ НА СЪБОРА НА РОЖЕН ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ :) И АЗ ЩЕ ХОДЯ :)