IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia vRS - 365 км/час

Подобри постижението си с цели 40 км/час.

Skoda Octavia vRS - 365 км/час

Специалната Octavia vRS, създадена от инженерите на английското подразделение на Skoda, с помощта на REVO Technik, закова нов рекорд върху равните площи на Bonneville Salt Flats.


Преди броени дни автомобилът с напомпан до 507 к.с. 2.0-литров TSI агрегат, успя да развие 202.15 мили в час (325.33 км/ч), а днес става ясно, че е успял да подобри постижението си с цели 40 км/час.

Рекордните 227.070 мили в час (365.43 км/час), правят Skoda Octavia vRS най-бързият сериен автомобил в света с форсиран 2.0-литров двигател.

Автомобилът, както вече знаете е оборудван с редица аеродинамични елементи и има окачване, което го приближава с 80 мм към земята. Разполага с предпазна клетка, противопожарна система и парашут за спиране.

Двигателят, разчита на огромна турбина Garrett и се задвижва от специално състезателно гориво. Пилот на колата е журналиста Richard Meaden.

Постижението е поставено в чест на 10-годишнината на vRS моделите и 110-тата годишнина на Skoda в моторните спортове.

0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до Неанонимния ( преди 12 години )
    Ти верно си много *** човече !!! Прочети малко не пиши наизустените си простоотии научени пред блока на сбирка на кибиците ! Нпрегни си малко мозъчето и ще разбереш за какво става дума но явно си поредния дървен философ ! Тази кола ниско бюджетна както всички Шкоди така че тя не проектирана за скорости над 250км/ч !!! Така че за тази скорост която са развили то си го пише и в статията е претърпяла куп промени ! Незнам на колко си ама акаъла не ти е и на 13г.
  • #19
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Неанонимен ( преди 12 години )
    Драги ми анонимен специалисте.Като те гледам май си на 13 и гледаш мн филми.Това на снимката е колата,ти парашута къде очакваш да бъде не покрива разпънат ли? Фаровете и другите елементи ще издържат при над 330.На мерцедес брабус а и на почти всички коли се слага ограничение поради законодателството в германия от последните 10тина години което ги задължава да го правят,а не поради други причини, другия път мисли преди да пишеш
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ako някой от заслепените *** тук е прочел статията ще и се позагледа в тазе две рисунки ще му стане ясно че не това е колата вдигнала тази скорост ! 1. ПРЕДПАЗНА РАМКА НЕ ВИЖДАМ !!!2. НЯМА И ПАРАШУТ !!!3. ОСВЕН "КАПАЦИТЕ" И ЛИПСАТА НА ОГЛЕДАЛА ДРУГИ АЕРОДИНАМИЧНИ ПРОМЕНИ НЯМА!!!Следователно оригиналът с който е постигната скоростта е доста различен ! А за над 330км/ч. 100% сток фаровете и капака няма да издържат !!! щом на Mercedes Brabus слагат ограничител значи е така !
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не знам,сигурно са им поникнали рога.Необяснима идиотщина,откриват топлата вода.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    а ( преди 12 години )
    ама ако му турят още по голяма турбина и вдигне с 5 км в час повече кво ще стане ???Ще залезне слънцето ли
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До Д ( преди 12 години )
    Да писаха наистина преди няколко дни но тогава го тестваха до скорост 325км.ч. сега са го тествали при 365км.ч. утре ако вдигнат 400км. пак ще пишат, само че тогава освен теб и шейховете с Вейрони ще се поизнервят.
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    D ( преди 12 години )
    добре ама го писахте прети няколко дена --ако икате го пускайте през седмица за да не спадне интересът
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пич честно не мога да ти схвана идеята в постовете.Обвиняваш тези от шкода ,че лъжат ли ? Казваш ,че не било новина защото имало Бмв което с 5 литра мотор вдига толкова. И последно има много тунинговани коли в България със заводски капаци и фарове и вдигат 300.Кой те излъга че няма да издържат?
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Двигателят - стандартен 2.0-литров TSI, добавена е огромна турбина Garrett. Това си е стандартния двигател на Skoda Octavia RS 2.0 TSI. Само че оригиналния двигател е 200к.с. а тука са сложили някаква ненормална турбина щом пишат огромна си направи сметката като за реактивен самолет. Какви пакети за над 300к.м. сънуваш такова нещо не съществува. В тунел се тества обтекаемост с оцветен въздук и поставят айро елементи за да смъкнат челното съпротивление и са я свалили ниско за по добра стабилност.
  • #11
    9 rate up comment 8 rate down comment
    !!!!!! ( преди 12 години )
    Абе състезател на теб известно ли ти е че серийната шкода не е коструирана за такова челно съпротивление което има при скорост над 300км./ч ??? нито предния капак нито фаровете нито предната броня биха издържали ! И е супер смешно това твърдение "най-бързият сериен автомобил в света с форсиран 2.0-литров двигател" направо да плачеш и да се смееш бедните душици приемащи това за факт!!!