IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Унгарци регистрират колите си в Словакия

Унгарската полиция е започнала да издирва хората, живеещи в страната, но с регистрация на автомобила си в Словакия.

Унгарци регистрират колите си в Словакия
Това стана честа практика напоследък, като за да избегнат високите регистрационни такси и по-високите данъци, много унгарци регистрират колите си в съседна Словакия.
 
 
Така могат да спестят до няколко хиляди евро. Докато за регистрация на автомобил в Словакия се заплащат само 66 евро, в Унгария тази такса зависи от цената на автомобила. Така регистрационната такса за най-скъпите автомобили може да достигне и до 10 000 евро.
 
Това е причина регистрирането на автомобили на унгарски граждани в Словакия да се превърне в добър бизнес, с който се занимават десетки унгарски и словашки фирми. За да имат право да регистрират автомобилите си в Словакия, унгарците дори регистрират фиктивни фирми там.
 
Сега унгарската полиция обяви, че ще се опитва да залови хората, фиктивно живеещи и правещи бизнес в съседна Словакия, за да ги принуди да платят данъците си в Унгария.
 
Шефът на унгарската митническа служба заяви, че всеки от унгарските граждани със словашка регистрация на автомобила си, който не може да докаже, че през по-голяма част от годината живее в Словакия, ще бъде третиран като нарушител на данъчните закони и ще подлежи на наказание.
0 от 500