IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индексът на Cars.com

Трета последователна година Toyota Camry оглавява годишната класацията на изданието Cars.com.

Индексът на Cars.com
Класирането става по индекс наречен American-Made Index. Той подрежда автомобилите сглобени в САЩ въз основата на процента части, които са произведени в САЩ и броя продадени автомобили на вътрешния пазар.
 
Поне 75% от частите влизащи в автомобилите подредени в първата десетка са произведени в Съединените Щати. За първото място на Camry е допринесла и изключителната популярност на модела на пазара в САЩ.
 
 
Повече продажби изискват по-големи обеми на производство, а то от своя страна повече работници. Toyota Camry се сглобява в завода на японската фирма в Кентъки, където са заети 6429 души. Поради високо търсене на модела, Toyota има договор за производство на 25% от модела в завода на Subaru в Индиана.
 
Така до края на май Toyota е продала 125 218 броя от модела Camry, сглобени в САЩ. Още две тойоти влизат в десетката на класирането, мини ванът Sienna, шести и пикапът Tundra, девети.
 
Освен Toyota, в десетката три свои модела има и General Motors – трети е седанът Chevrolet Malibu, кросоувърът Chevrolet Traverse е осми, а кросоувърът GMC Acadia е класиран десети.
 
Втора последователна година Honda Accord е на второ място, този модел се прави в Охайо, като за първите 5 месеца на 2011 са продадени в САЩ 120 035 автомобила от този модел. В десетката е и мини ванът Honda Odyssey, на пето място.
 
Ford Explorer произвеждан в Чикаго е на 4 място и е единствения модел на Ford Motor Co. влезнал в десетката на това класиране.
 
Jeep Wrangler, класиран на 7 място от своя страна е единствения модел на Chrysler в десетката на Cars.com.
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    incompetent ( преди 12 години )
    Много ми е интересно каква част от вас са отишли и видели автомобилите из щатите, че давате компетентни мнения за това какъв бил пазарът там и какво е качеството на автомобилите.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    .!. ( преди 12 години )
    С тия короли и стари японски *** са направо на нивото на луната... имам чувството че новите лади са по-добре оборудвани от масовите нови коли в сащ...
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    САЩ е пазара на колите с много екстри и колите от висок клас. ЕВропа е пазара на евтинджоса и евтините пластмаси- Голф, Фиеста, Клио, Пасат. Проучи пазара шматко.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    @ ( преди 12 години )
    Щатите са пазарите на евтинджоса за дебелаци... пластмаса навсякъде и ако може подгряване не само за големия *** ами и за възглавницата на главата... трябва да си бая залухан да ги взимаш изобщо на сериозно...
  • #8
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Germancite sa nai-dobrite, vijde samo ot edin VW kakvo Audi mogat da napravqt
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    не и виерно уа ауди са дъ биест уа
  • #6
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Щатите са пазара. Там немски кошове не виреят.
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    Японска кола, която не се произвежда в Щатите няма никакви шансове за високи продажби там.Виж колко продават американските компании в Щатите, въпреки че ги произвеждат навън.Национализъм и държавна политика.
  • #4
    16 rate up comment 3 rate down comment
    До Пацо змея ( преди 12 години )
    И откъм качесто Камрито ще е на върха преди "Форд и другите американци" ;-)
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    Тая класация е *** - важно е какво е качеството и къде отиват парите накрая. Щото Форд и другите американци може и да произвеждат в Мексико, но парите в крайна сметка отиват в добрата стара държавна-американска хазна.