IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XF - пет на сто!

С един резервоар от Бирмингам, Англия до Мюнхен, Германия.

Jaguar XF - пет на сто!

Новият Jaguar XF бе представен на салона в София, където популярната котка намери и първите си собственици в България. Те, както изглежда са щастливци, не само защото ще управляват Jaguar.

Освен на кралски лукс, собствениците на новият XF ще се радват и на впечатляващо нисък разход на гориво. Това се отнася за тези, които са избрали новият 2.2-литров четирицилиндров дизел, куплиран с 8-степенна автоматична трансмисия.

Той доставя 190 к.с. и 450 Нм, достатъчни да ускорят возилото от място до 100 км/час за около 8.5 секунди. Максималната скорост достига 225 км/час, а средното потребление на гориво - около 5.4 л / 100 км, според данните на Jaguar.

Може да звучи невероятно, но от Jaguar подценяват своя високоефективен дизел, посочвайки потребление от 5.4л/100 км.

Двама братя от Англия са успели да изминат малко над 1300 километра с един резервоар гориво. Пътуването им от Бирмингам, Англия до Мюнхен, Германия е изхабило по-малко от 65 литра гориво, което калкулира потребление от около пет литра на 100 км.

0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    За да си вземеш английска кола трябва да си в особено състояние на духа и много дълбок джоб.
  • #23
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Джага е супер, но и според мен е по-слаба от БМВ 5-ца и А шестица. Може феновете на Ягуар да не го приемат, но това си е самата истина. Наистина много лукс и красота, и двигателите са с добра динамика, но далеч от динамиката на немските премиум. Също така Ягуар е с много скъпи части, не че немските са евтини, но все пак са малко по евтини а и доста по-дълго издържат на износване. Ако избирам между БМВ,Мерцедес,Ауди или Ягуар ще избера немското, но пред всички останали марки вземам Ягуара.
  • #22
    7 rate up comment 5 rate down comment
    A3 ( преди 12 години )
    100% tozi krasawec e po-neka4estwen ot 20 godi6noto ti e36 s kunec ot pe4kata ti na selo i ilienski nadpis otzad - M :D:D:D:D
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    deadfox ( преди 12 години )
    До оня дето ще си вземе 5 или 6-ца за тези пари, ще му кажа дрън-дрън.Ягуара е по-евтин от немския си аналог, а ако го сравнявам с качеството на BMW (което карам в момента) и поддръжката, Ягуар са доста по-напред (личен опит).
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    deadfox ( преди 12 години )
    Супер, преди 4г. когато карах Ес-тайп 2,7 дизел ми даваше 6,5 при 150-160 км/ч на магистралата. Много ми се кара някой от новите дизели на Джаг, пробвал съм само XF 4,2 който е доста лаком :) Който не е карал Ягуар и идея си няма колко са напред в премиум класа. Те са типичен пример за премиум автомобил.
  • #19
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Jaguar X-type, който казват, че бил Мондео, и на пръв поглед излгежда малък, като се качих, нито ми се стори по-тесен от BMW 5, нито му е по-малка седалката... абе нищо! Да не говорим, че при скорост 190 км/ч нямаше грам шум в купето! Е, как да не ти е кеф да караш такава кола? При 130 км/ч имаш чувството, че ще заспиш. Вярно, някои дилъри на BMW казват, че в такива коли "нищо не се случва", но за мен Jaguar са просто супер! За XJ, най-големият - даже *** се местят напред-назад за удобство!
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    sv ( преди 12 години )
    Ягуара е просто ФЕНОМЕНАЛЕН.Някой може да се каже че немските премиум тенекии в този клас са по-хубави само ако никога не е сядал и карал XF или ако просто вижда че неговата дойче колица отстъпва отвсякъде но типично по български не може да го признае!
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Момчета, този великолепен автомобил е конглокент на БМВ 5 серия, Ауди А6, Мерцедес Е-класа. За ваша информация, в Европа над 50% от горепосочените се продават с 2.0 дизел... (при Мерцедес 2.1хх). Това е съвсем нормално за страни, където не цари парвенющината.Освен това, не само разхода е по-нисък ами и данъците, че и някъде ДДС-то, бидейки базирано върху СО2 емисиите.
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    който си купува Ягуар надале толкова се интересува от разхода
  • #15
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Автокомедия, за пореден път използвате думата "куплиран", каквато в българския език няма! Българската дума е "комбиниран" - използвайте я!