IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Mercedes-Benz M-Class

Немците пуснаха официални снимки и информация за ML 2012.

Това е новият Mercedes-Benz M-Class

След вчерашните сканирани снимки на новия Mercedes-Benz M-Class се появиха официални, разпространени от компанията и придружени от изчерпателна информация за модела.

Всички 43 снимки


Обновеното, проходимо и популярно возило на Mercedes-Benz ще стъпи на пазара през есента, като ще се предлага с богат избор от шест и четирицилиндрови двигатели.

Сред тях ще присъстват 2.1-литровия дизелов агрегат с 204 к.с. и 500 Нм, който ще отговаря за задвижването на ML250 Bluetec и 3.0-литровия V6 с 258 к.с. и 620 Нм, който ще използва по-силния дизелов модел ML350 Bluetec.

Бензиновата версия ML350 BlueEfficiency ще се оборудва с познатия от C и E-Class 3.5-литров V6 двигател с 306 к.с. и 370 Нм.

Всички двигатели ще се оборудват със 7-степенна автоматична трансмисия (7G-Tronic Plus), а като опция ще се предлага въздушното окачване Airmatic. Сред опциите ще присъства и новия "On&Offroad" пакет, който предлага шест различни режима на трансмисията.

Предлаганите джанти ще бъдат с размер от 17 до 21 инча, като най-големите ще бъдат с означението на AMG.

Всички 43 снимки


Новия Mercedes-Benz M-Class ще получи и оптимизираната система COMAND, предлагаща достъп до интернет. В салона ще присъстват също така системите - нощно виждане с технология за разпознаване на пешеходци (Night View Assist Plus), Speed Limit Assist (асистираща система за максималната разрешена скорост), Lane Keeping Assist (поддържане на движението в избраната лента), Blind Spot Assist (предупреждава при обект в сляпата зона), Distronic Plus (системата за автоматично поддържане на дистанция), Active Park Assist (помага на шофьора при паркиране), камера за обратно виждане и други.

Все още няма информация за динамичните показатели на модела и за потреблението на гориво. Твърди се обаче, че ML 2012 ще бъде осезаемо по-икономичен благодарение на системата stop/start, гумите с ниско съпротивление при търкаляне, електрическото серво и др.

0 от 500