IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

RENAULT УВЕЛИЧАВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА LOGAN В РУСИЯ

Renault и управлението на Москва подписаха споразумение за увеличаване на производството в съвместното предприятие Автофрамос от 80 на 160 хиляди автомобили годишно.

RENAULT УВЕЛИЧАВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА LOGAN В РУСИЯ
Това ще превърне московският завод във втори по мощност производител на автомобили в Русия след АвтоВАЗ. За разширяване на съвместното предприятие с Renault ще бъдат използвани територията и помещенията на бившия автомобилен завод Москвич. Инвестициите на Renault за разширяване на Автофрамос ще бъдат 150 милиона долара. От своя страна, московските власти ще участват в разширяването на фирмата с необходимите площи и помещения от бившия Москвич. Наскоро московската община изкупи площите на Москвич граничещи с Автофрамос. В съобщение на пресслужбата на Renault се казва, че освен седаните Logan, в Москва ще се произвеждат и други модели на същата платформа. Това означава, че в Москва ще се произвеждат и комби-варианта Logan MCV, а вероятно и лекотоварния фургон на негова база. Интересно е, че освен за разширяване на производството в Москва, Renault води преговори за монтаж на модела Logan и в АвтоВАЗ в Толиати, но засега все още няма споразумение.  
0 от 500