IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийски суперавтомобил

Австралийската фирма JOSS Developments показа своя нов суперавтомобил, обозначен като JP1.

Австралийски суперавтомобил
Официалната премиера на автомобила с двигател V8 се очаква на 1 юли, по време на автомобилното изложение в Мелбърн.
 
 
Трябва да се каже, че този модел стои отдавна в производствената програма на фирмата, като един предишен прототип беше показан още преди 7 години.
 
 
Техническият директор на JOSS Developments заявява, че първият прототип е бил посрещнат с много ентусиазъм, но докарването му до серийно производство се е оказало доста трудно.
 
През изминалите няколко години, по неговите думи, в  JOSS Developments са търсели инвестиции, работили са с доставчиците и са събрали подходящите специалисти, за да могат да предложат новата версия и да я доведат този път до серийно производство.
 
 
Прототипът сега преминаващ през тестове, е с двигател V8 имащ обем 6.8 литра, мощност 440 к.с. и максимален въртящ момент 569Nm. Двигателят се комбинира с механична трансмисия от Porsche с пет степени. Собственото тегло на автомобила е само 940 кг. 
 
 
Колата ускорява от място до 100 км/час за 3.0 секунди и има максимална скорост от 300 км/час. Серийният модел обаче, ще бъде с още по-мощен двигател V8, (не се съобщава източника), който ще предлага около 500 к.с., като ускорението ще остане за 3.0 секунди, но максималната скорост ще достигне 340 км/час.
 
Цената на автомобила ще бъде 500 хиляди австралийски долара (около 373 000 евро).
0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    deadfox ( преди 12 години )
    До този които казва, че МакЛарън не произвеждат двигатели, да провери тогава кой произвежда на МР 4-12С двигателя.Да ме светне, а и SLR не е чист МакЛарън a си е Мерцедес с жокери.
  • #7
    89 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 12 години )
    Добър ден на всички! В момента пазара е отворен.Няма нов спортист от която и дае държава,частен или спонсориран от фондации да е фалирал?!?Чудно,но е факт.Поне за момента,проверих-може и в малки количества,но желаещи има.Някаква временна или постоянна тенденция ли...-ще видим....Австралия произвежда много здрави и надеждни коли(вярно лицензирани),но преобразени визуално и технически,не "мож"ги позна кой е серийния модел!Не изнасят,политика е,задоволяват своите нужди и са независими.Затова в Австралия ще видите много странни модели и ще се чудите какво става.Използват ги за собствена употребе и изнасят в региона.Има и автомобили от търговските марки разбира се,но количеството е 50%50-фифти-фифти!Изобщо Австралия е много икономически независима страна....-А това на снимката ми мяза на едно сладко малко маккларанче.Но чудно няма,такива са колите в Австралия-непознати,но в същото време до болка познати:)Приятен и весел ден Форумци!
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Димов ( преди 12 години )
    Кой двигател на Макларън, тоя на BMW или този на Мерцедес ;), Макларън не произвеждат агрегатите си сами.А що се отнася до колата наистина прилича на нещо между Макларън и Ноубъл.
  • #5
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Боце ( преди 12 години )
    Абе австралийска работа..не хуквайте да пазарите...
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не си заслужава парите, Купето като реплика на Макларън отсега стои като стариния. Двигателя не е нищо особенно, даже си е посредствен, близо седем литра а само с четиристотин кончета. предполагам че страхотната динамика е единствено заради супер лекото купе. Ако въобще има такава динамика. Може да си окаже като ЕС7-Салеен 750к.с. заводско от 0-100км. за 3 сек. реално обаче е 4,2сек. Максимална скорост заводско 350км. реално обаче вдига "само" 286км.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    Копирали са МакЛарън Ф1 , но от към двигател нямат шансове да ги доближат дори!
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    /// ( преди 12 години )
    То не само отзад ами и отпред и отлево и отдесно и отгоре, сигурно и отвътре (-1 седалка) :)
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    sss ( преди 12 години )
    Макларън Ф1 отзад