IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Готвят електрически S-Class

Напълно електрическата лимузина на Mercedes ще бъде част от следващото поколение S-Class.

Готвят електрически S-Class

Миналата година видяхме електрически Jaguar XJ, а само преди месец Rolls-Royce представи своя напълно електрически Phantom. Както изглежда напълно електрическото задвижване се насочва и към най-луксозния сегмент, в който участва и Mercedes със своя върхов S-Class.

Именно най-голямата лимузина на немците ще получи напълно електрическа версия, твърди Autocar, позовавайки се на изказване на техническият ръководител на марката Томас Вебер.

Все още не е известно кога ще видим електрическия S-Class и дали този модел ще влезе в серийно производство, но все пак Вебер уточни, че можем да очакваме колата при следващото поколение S-Class.

То ще разполага с хибридна и plug-in хибридна версия, като ще разчита на ново поколение V6 и V8 двигатели, както и 2.2-литровия дизелов четирицилиндров двигател, който се поставя в настоящия S250 CDI.

Следващото поколение S-Class ще има дизайн вдъхновен от концепцията F800 Style, която видяхме в Женева през март и кокпит ориентиран към водача, сочи информацията.

Очаквайте подробности
 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Brutan ( преди 12 години )
    Това на снимката е новата C класа(а не А),убиеца и на BMW3 и Ауди А4....Трудно може на децата да им се обясни че МЕРЦЕДЕС са N1
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mercedes-Benz...RULZZZ...!!!
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    На снимката е А class 2012 - убиеца на BMW 1 ...
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Blake ( преди 12 години )
    За пореден път ще повторя - защо бъркате данък върху имущество с екология? Като си купиш кола за 1000 лева - ще плащаш 10 лева данък, като си купиш за 100000 - ми ше плащаш po 1000 и хоро ще играеш!
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    бен ( преди 12 години )
    Има логика и тя е желязна! Законодателите са преценили, че щом имаш пари за скъпа и нова кола, следователно може да бъдеш и допълнително финансово изсмукан за данъци. А това, че колата ти е в пъти по-безвредна-"Хей, на кого му пука THIS IS BULGARISTAN RULES"-Ако ще и да ползва уран за гориво!
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    4е4о ( преди 12 години )
    Според мен, защото по целия свят електромобилите и хибридите ползват различни облекчения и то сериозни. Така държавите стимулират купуеването им, а в нашата мила родина данъците на новите коли са 10 пъти поне на старите - никаква лигика. А това на снимката е концепцията на новата А - класа, която на изложението закъса......
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    kiro666 ( преди 12 години )
    Явно в бъдеще ще се електрифицираме - не разбирам защо интереса към създаване на инфраструктура за презареждане е така слаб.това на снимките НЕ изглежда като концепция на ЕС клас - по-скоро е с размерите на ЦЕ.