IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Chevrolet Malibu – истински глобален модел

General Motors показва сериозните си намерения да превърне новия Chevrolet Malibu в глобален модел.

Новият Chevrolet Malibu – истински глобален модел

От Детройт вече съобщиха за планове, да произвеждат този модел в няколко световни локации. От GM разкриха, че една от тях ще бъде Корея, като вече и в тази страна марката Daewoo ще бъде заместена от Chevrolet, както е в по-голямата част от световните пазари.

Първата страна в която ще се прави и продава новото Malibu ще бъде именно Южна Корея. След това към края н тази година, новата генерация на Malibu ще бъде произвеждана и в Китай. Едва след това производството на новия глобален модел ще започне в два завода в САЩ в Канзас и в Детройт в началото на 2012 година.

„Добавяме Корея като ключов пазар и това ще направи от новото Malibu истински глобален модел, което ще подсигури бъдещия ни растеж”, казва директорът по производството в Chevrolet, Ръс Кларк. Като цяло новата генерация на Chevrolet Malibu ще се продава в повече от 100 държави на 6 континента.

Дизайнът ще бъде общо взето един и същ, но във всеки регион ще се предлага различен набор от двигатели. Засега е известно само това, че в Северна Америка базисен ще бъде четирицилиндров агрегат с мощност около 190 – 200 к.с., а в Китай базисен ще бъде двулитров бензинов двигател, като ще може да се избира и атмосферен двигател с обем 2.4 литра, както и 1.6 с турбина.

Сигурно е и това, че наред с бензиновите двигатели, в Европа ще се предлагат и няколко дизелови версии на Malibu.

0 от 500