IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda пуска версия SkyActive при „тройката”

Модел 2012 на Mazda3, който ще се продава от есента, има двулитров бензинов двигател с разход от под 6 литра на 100 км.

Mazda пуска версия SkyActive при „тройката”
Автомобилът е с новия двулитров бензинов двигател от семейство SkyActiv, както и с нова трансмисия от същата серия. Това са първите двигател и трансмисия от новите технологии на Mazda, насочени към по-висока ефективност и нисък среден разход на гориво.
 
 
От новите технологии на фирмата в скоро време ще видим и нова платформа и цялостна архитектура. С нея собственото тегло на моделите на Mazda ще се понижи, а ефективността ще се повиши.
 
 
Според фирмата производител, модел 2012 на седана Mazda3 с двигател 2.0 SkyActiv и автоматична трансмисия SkyActiv, ще има среден разход в града от 8.4 литра, а извън града от 5.9 литра на 100 км. За сравнение модел 2011 на Mazda3 със досегашния двигател с обем 2.0 литра има разход в града от 9.8, а извън града от 7.1 литра на 100 км.
 
 
Досегашната модификация на Mazda3, която беше модернизирана и представена на автомобилния салон в Ню Йорк, ще продължи да се предлага на пазара с базисния двулитров бензинов двигател и с по-силния, но също четирицилиндров бензинов агрегат с обем 2.5 литра.
 
 
Засега не се съобщава цената на версията с двигател и трансмисия SkyActiv. Според Робърт Дейвис (Robert Davis), вицепрезидент по производството в Mazda Северна Америка, все още не е решено с какво оборудване ще бъде пусната на пазара версията на Mazda3 SkyActive.
0 от 500
  • #3
    37 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Да бе 10-ка!Как пък го измисли!КАрам Мазда 6 с 2,0 бензин и ми гори 10,а това тук е абсурд да харчи толкова.Говорим за нормално каране.Ако ще е с неикономично каране мога да е докарам да гори и над 20/100.Не е проблем.
  • #2
    35 rate up comment 11 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 13 години )
    В града 10-ка не му мърда, ама може да се включи после в протестите.
  • #1
    50 rate up comment 9 rate down comment
    Нисанчо ( преди 13 години )
    Красив и здрав автомобил! Пък и с такъв разход, тройката "скай актив" сигурно ще повиши продажбите си/ако не й определят пракалено висока цена/.