IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов хибрид на BMW за Китай

BMW разработва нова хибридна версия на седана от 5-Series, съвместно с партньорите си от Китай, Brilliance.

Нов хибрид на BMW за Китай
Това ще бъде хибрид тип plug-in, създаден на базата на удължената версия от 5-Series продавана само в Китай. Моделът ще бъде показан на автомобилния салон в Шанхай, който се открива на 21 април.
 
 
В съобщение за пресата, от Баварската фирма поясняват, че хибридната 5-Series е създадена „съобразно изискванията и вкусовете на китайския пазар”. Хибридната система се състои от двигател би-турбо с мощност 215 к.с. и електромотор с мощност 94 к.с. От BMW не дават други технически данни за двигателя и като цяло за модела.
 
Както показва и името, BMW 5-Series Plug-in Hybrid може да се зарежда от стандартната електрическа мрежа. Само с електроенергия колата може да измине до 75 км. Когато се включи и двигателят с вътрешно горене се добавят още 400 км, които колата може да измине с едно зареждане.
 
От BMW поясняват, че хибридната система е създадена в сътрудничество с китайската фирма Brilliance China Automotive Holdings Ltd. Серийното производство на BMW 5-Series LWB Plug-in Hybrid ще става в Китай и ще започне от края на следващата година или в началото на 2013, като колата ще се продава само на пазара в Китай.
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 13 години )
    В една и съща ценова категория попадат, разликата е че хибридите горят минимум 4л./100км., а с електромобил ти струва 2лв./100км!!!
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    глупости. търсели се чисти ел.мобили. ми кво има да търсиш - те и в БГ ги продават за по един чувал пари. хибрида пести гориво и има голям пробег. с ел.мобила за момента може да ходиш на работа и до фитнеса.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 13 години )
    Само изостаналите китайци се интересуват от назадничавите хибриди. В Европа се търсят чисти електро-мобили.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 13 години )
    Щото китайците им пука за екологията... АХАХ
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    trex ( преди 13 години )
    Да им го върнем на китайците. С "китайски" коли по китайския пазар.
  • #1
    5 rate up comment 15 rate down comment
    politics of ecstasy ( преди 13 години )
    Ей, добре че са китайците та БМВ да се докопа до хибридната технология на Тойота. Че ако трябваше да я купува директно - срам, срам, празноглавите фенчета щяха да бродят като припикани мушката из форумите.