IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе отчаян от електромобилите

По време на Общото събрание на Fiat S.p.A., шефът на Fiat-Chrysler, Серджо Маркионе съобщи нещо интересно.

Маркионе отчаян от електромобилите
Той каза, че Chrysler Group LLC ще губи повече от 10 000 долара при всеки продаден в САЩ електрически Fiat 500. И това е така, въпреки факта, че цената на дребно на електромобила е три пъти по-висока от цената на стандартния бензинов автомобил.
 
Маркионе заключи, че в производството на електромобили „няма никаква икономическа логика”. Въпреки това, Chrysler ще пусне и своя версия на мини електромобила в САЩ още през 2012 година. Така марката ще отговори на натиска който се увеличава, за по-ниски средни емисии от флотилията на Chrysler.
 
 
Според Маркионе, Fiat ще губи приблизително същата сума при всеки продаден електромобил 500 в Европа (през 2013 г).
 
Сега Fiat притежава 25% от Chrysler, като американската марка има лиценз за производство на електромобил на базата на 500. В САЩ Fiat 500 с бензинов двигател струва 15 500 долара, според изчисленията на Маркионе, електрическата версия на модела ще има цена над 45 000 долара.
 
Когато беше показана концепция на електромобила през миналата година, Маркионе казваше, че серийната версия ще има цена от около 32 000 долара, като комплектът акумулатори бил „виновен” за половината от тази цена.
 
Какво се е променило сега, за да се съобщава за цена „три пъти по-висока от тази на бензиновата версия”, не става ясно.
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    wesko ( преди 13 години )
    то и ти си същия ама...
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Vesko mnogo si pros,kakvo se opitva6 da iz4isliava6 i ti neznae6.
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Веско, Веско....
  • #10
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Becko ( преди 13 години )
    Няма икономическа логика в съществуването на ФИАТ, както и на бездарните им ръководители :)Глупаците преработват кола проектирана за бензин на елетрозадвижване и очакват някаква изгода ?!? Електромобилите се проектират от нула, за да бъдат изгодни и функционални ... Такива изказвания определят и бъдещето на производителите ... FIAT RIP :)
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    BB, i ti misli6,4e fena e @a,az vi kazah!
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    BB ( преди 13 години )
    @fen'scar:v seriozna greshka si, Ivane! Fiat500 go vzimash za okolo 17K $ i to dosta dobre zareden, Minito za okolo 25-26K $, S versiqta e okolo 29K...45 000$ struva bmw 3 series s full ekstri, bose sound, navigaciq i t.n., daje moje i po evtina da e malko
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Teslamotors ( преди 13 години )
    Точна така, всеки се ослушва... Инвестирали са в консервни фабрики и сега всеки иска да си бълва консервите - нямат шаси, от ламарина са, тежки са, горят повече от необходимото, за да се придвижиш от А до B. Друго си е здраво алуминиево шаси и клетка за пътниците, и суперлека обвивка от композитни материали. Ако е масово, ще е евтино. Супер ускорение и нисък разход, особено ако е ток. Но тогава потребителят щеше да е печеливш, не произодителя! И затова не му се инвестира в новото
  • #6
    17 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Много дълбоки води са това...Винаги, който е тръгвал с нещо ново, в началото е губещ. Въпросът е ще успее ли електричката на Фиат да стане лидер по продажби в САЩ и Европа. Ако това стане, не само ,че няма да са губещи, ами и големи печалби ги очакват. Истината е, че сега автопроизводителите хем ги сърби, хем ги боли! Никой не знае след година-две какъв ще е пазара за ел.автомобилите...
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    GRE6KA.
  • #4
    3 rate up comment 10 rate down comment
    fen's car ( преди 13 години )
    Хей Анонимен. Много се радвам че реши да си кажеш своето име. Е тогава и за да си кажа моето. Аз съм Иван От Варна.Ти от Казанлък ли си? :))))))) Или от близкото село?