IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar обновява XF

На автомобилният салон в Ню Йорк, който се открива на 22 април, Jaguar ще представи модернизирания XF.

Jaguar обновява XF
Седанът ще има освен променен външен вид, също и модификация с нов дизелов двигател. Това е четирицилиндров агрегат, разработен от Ford и монтиран на модели като Mondeo и Land Rover Freelander. За седана XF обаче, са направени редица промени в този двигател, включително нова инжекционна система и нов колянов вал. Променена е и турбината на двигателя.
 
 
При модела на Jaguar двигателят ще се комбинира със системата stop&start, което според производителите намалява разхода на гориво с 5 до 7%. Обемът на новия за Jaguar XF дизелов двигател е 2.2 литра, а мощността му е 190 к.с. Максималният въртящ момент е 450 Nm. Двигателят се комбинира с автоматична скоростна кутия от ZF.
 
В тази комбинация автомобилът има ускорение от място до 100 км/час за 8.5 секунди. Максималната му скорост е 225 км/час. Според данните от Jaguar, седанът има среден разход в смесен цикъл на потребление от 5.4 литра на 100 км. Вредните емисии CO2 са 149 г/км.
 
 
Във външния вид на модернизирания Jaguar XF ще има промени главно в предната част, като нови ще бъдат фаровете, радиаторната решетка и предната броня. Отзад промени ще има в задната броня. Някои неща ще се променят и в интериора на автомобила. Окачването и кормилната система ще бъдат с нови настройки.
 
Официално модернизираният Jaguar XF ще бъде представен към средата на април.
0 от 500