IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тестват купето Mercedes-Benz C-Class Black Series

Mercedes-Benz започна тестове на най-мощната модификация на спортното купе C-Class, която ще се казва Black Series.

Тестват купето Mercedes-Benz C-Class Black Series
Първите шпионски снимки на автомобила се появиха в британското издание Auto Express. На снимките е така нареченото „муле”, в каросерия на стария Mercedes-Benz C-Class.
 
 
Основните агрегати и технически части обаче са на бъдещото версия Black Series. Най-ясно това личи от увеличената предна и задна следа и по-издутите арки над колелата.
 
Наред с това, в конструкцията на „Черната серия” ще се използва много карбон, който ще позволи собственото тегло на автомобила да бъде намалено с около 100 кг.
 
Двигателят на купето C-Class Black Series ще бъде познатия агрегат от Mercedes-Benz C63 AMG Coupe с обем 6.2 литра, но с повишена мощност от 457 (при спортният пакет AMG Development Package 487 к.с.) до 520 к.с.
 
Базисното купе C63 AMG ускорява от място до 100 км/час за 4.4 секунди и има максимална скорост 280 км/час. Динамичните характеристики на „Черната серия” все още не се съобщават.
 
Според Auto Express, цената на най-силната версия на купето С-Class ще бъде около 120 000 евро, а този автомобил ще се конкурира с BMW M3 GTS.
0 от 500