IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GT - най-леката и мощна Mazda MX-5

Състезателната Mazda MX-5 GT е най-леката и най-мощна версия на роудстера, правена някога.

GT - най-леката и мощна Mazda MX-5
Mazda MX-5 GT е създадена за участие в Британските серии Britcar MSA British Endurance Championship 2011.
 
 
Произведена е като едно инженерно предизвикателство за сваляне на теглото до минимално възможното равнище. Според специалистите от Mazda, всеки отделен детайл на автомобила е анализиран, за да се види дали може да се намали теглото му.
 
 
Така Mazda MX-5 GT има собствено тегло от едва 850 кг. Била е създадена за 400 работни часа. Колата е с двулитров двигател, тунингован да предлага мощност от 275 к.с. Комбинира се с трансмисия с шест степени, които се сменят с бутони на волана.
 
 
Теглото е понижено като са използвани прозорци от поликарбон, вратите са от карбон и фибро влакна. Седалките са състезателни, както и системата за потушаване на пожари, джантите и волана.
 
 
Окачването, скоростната кутия и двигателят са тунинговани за състезания. Mazda MX-5 GT e оцветена в зелено (Spirited Green), като ще се появи за първи път в сериите Britcar на пистата Силвърстоун този уикенд.
0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    mirko ( преди 13 години )
    Някой може ли да ми обясни какво е това фибро влакна? Фибро-стъкло - ОК, ама това какво е? Fiber на български си е влакно. Или и фибро влакната са като Народна Република, две думи с едно значение, ама някак по-добре звучи спорен някой.