IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan проверява колите за радиация

Последни новини по повод на бедствията в Япония, подадени от Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan проверява колите за радиация

Японската марка Nissan разпространи информация по повод на бедствията в Япония и влиянието им върху операциите в Nissan Европа.


Към момента Nissan Европа не предвижда краткосрочно забавяне на доставките на автомобили, благодарение на големият дял на производство в Европа, което представлява около 80 % от продадените автомобили в региона, и благодарение на достатъчното производство на автомобили, които да поддържат продажбите и доставките на автомобили за най-малко 6 седмици.

Възможно е да има нарушения в доставките на автомобили в средносрочен план, заради забавяне във графика на производството в Япония, но още е твърде рано да се прогнозира срока на забавянето, допълват от японската компания.


Всички заводи в Япония са успели да възстановят по-голяма част от оборудването си (с изключение на завода за двигатели Iwaki, който ще се възстановява от щетите по-дълго време), но те все още са в процес на реорганизация на работния процес.

Предприятията Oppama Plant, Tochigi Plant, Kyushu Plant, Yokohama Plant и Nissan Shatai към момента ограничават работата си до производство на части, като производството на автомобили е планирано да започне от 24 март. JATCO Fuji Plant и Fujinomiya Plant, които произвеждат скоростни кутии, имат частични щети на сградите и оборудването. Работата им за момента е спряна, за да се отстранят щетите.

Всички заводи в Nissan Европа остават оперативни и ще продължат по план да работят до следващо известие.

Миналата седмица Nissan Motor Co., LTD. e инициирала преглед на автомобилите, произведени в Nissan Япония, за следи от радиоактивни материали. "Предприети са мерки, за да се гарантира, че всички продукти на компанията са проверени и отговарят на глобално приетите стандарти за сигурност и всички рискове за заразяване са напълно елиминирани", подчертават японците.

0 от 500