IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е последната кола на Hamann

Първата и последната доработка на Richard Hamann са на тема BMW.

BMW е последната кола на Hamann

В портфолиото на Hamann Motorsport присъстват доработки на марки като Audi, Aston Martin, Bentley, Mini, Ferrari, Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes, Rolls Royce, Porsche и Lamborghini, но най-многобройни са тези на BMW.

Първият тунингован автомобил на Richard Hamann е факт през 1986 година. Това е култовото *BMW M3 (E30), с което компанията стартира своята дейност. Сега, 25 години по-късно сме свидетели на последната кола, по която е работил Richard Hamann. Той почина на 17 март 2011 година от рак на белите дробове.

Тя е отново BMW, но този път става дума за 6-Series Convertible.


Към момента са известни само част от детайлите за доработеното от Hamann BMW. Немците разкриват напълно оптичната част на тунинговането, като за момента оставят в тайна техническите характеристики на двигателя.

Оптиката за последната 6-Series Convertible се състои от аеродинамични компоненти, като предения и задния спойлер, и страничните прагове, както и от новите джанти EDITION RACE ANODIZED и ANNIVERSARY EVO на Hamann.

От снимките личи и новата ауспухова система, с която немците са оборудвали колата. Тя е изработена от неръждаема стомана, с четири крайни тръби и подсказва за новата сила, която се таи в другия й край.

Автомобилът на снимките е BMW 650i, което в серийния си вариант разчита на двигател V8 с обем 4.4 литра със система за директно впръскване на горивото, мощност 400 к.с. и максимален въртящ момент 610 Нм, наличен между 1 750 и 4 500 об/мин. Ускорява от място до 100 км/час за 5.0 секунди и развива максималната скорост 250 км/час (ограничена електронно).



*Първият тунингован от Hamann автомобил - BMW M3 (E30) разполага с 348 к.с., извлечени от 2.3-литров четирицилиндров двигател, на който Hamann е добавил турбокомпресор. Автомобилът ускорява от място до 60 мили в час за 5.1 секунди и развива максимална скорост на движение - 273 км/ч.

0 от 500