IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mugen Honda CR-Z = Type R

Идва спортна версия на CR-Z с Type R динамика.

Mugen Honda CR-Z = Type R

Всички очаквахме новата Honda CR-Z да бъде следващото средство за адреналин на японците. Резултатът обаче се оказа малко по-различен. Колата е много приятна за каране, забавна, но не и спортна, поне не толкова колкото ни се иска.

Доработчиците от Mugen явно са на същото мнение, защото вече подготвят техен вариант на хибридната Honda CR-Z, като обещават динамика, присъща на Type R версиите.

Добрите новини обаче се изчерпват с това. Автомобилът e прототип, който ще бъде произведен в един единствен брой, като за сега не се предвижва продуктова версия, гласи официалната информация.

Шанс за серийна версия на оптимизирания Mugen Honda CR-Z обаче има. Има, поради простата причина, че от Mugen обещават повече сила и по-нисък разход на гориво, или с други думи - автомобил, по-добър във всяко едно отношение от своя сериен вариант.

Mugen подлага на доработка, както бензиновия 1.5-литров двигател, така и системата IMA на Honda. Оборудва колата с ново окачване, нова спирачна система, олекотени елементи, като карбонов преден капак и специалните джанти Mugen, и специални аеродинамични компоненти.

От Mugen подчертават, че колата е в процес на разработка и все още не са известни точните цифри на максималната мощност и максималния въртящ момент. Ясно е обаче, че те ще бъдат увеличени сериозно, като въпреки това потреблението на гориво и вредните емисии ще бъдат по-ниски.

"Това ще бъде един много бърз хибрид, обещаващ да докаже, че хибридите могат да бъдат по-вълнуващи за каране", заявяват доработчиците.

Возилото е съвместна разработка на Honda (UK) и MUGEN Euro. Ще го видим на тазгодишния "Goodwood Festival of Speed", през юли.

0 от 500