IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Saab ще се пусне във WRC?

В Saab обмислят участие в сериите на Световния рали шампионат (WRC) след около 2 години.

И Saab ще се пусне във WRC?
Според информация в испанският вестник AS, ако се вземе решение за участие, шведската марка ще бъде с нов компактен модел обозначен като 9-1 или 9-2.
 
 
Засега няма даже концепция на подобен автомобил, нито официално потвърждение на участието.
 
Става ясно, че една от силните фигури в Spyker, бившият съсобственик, а сега съветник във фирмата, руснака Владимир Антонов, държи на това участие.
 
Сега Антонов изяви желание да инвестира в Saab 500 милиона шведски крони (около 56,7 млн. евро). В същото време, Антонов е станал собственик на една от фирмите промоутъри на WRC - North One Sport. Така той съсредоточава в свои ръце рекламните права свързани с WRC.
 
Ако основаната през 1937 г. марка Saab реши да участва в Рали шампионата на света, това няма да бъде ново за нея. През 70-те години на миналия век тя вече е участвала в сериите. Марката има четири победи в Рали Швеция (като част от WRC).
 
Сега в сериите на Световния рали шампионат участват само марките  Citroen и Ford. Към тях скоро ще се присъедини и MINI, а през 2012 в състезанието ще се включи и Volkswagen. Ако и Saab влезе в сериите, в тях вече ще има пет марки.
 
0 от 500