IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MG 6 вече е на пазара във Великобритания

След 16 години, на пазара във Великобритания се появи нов модел на MG.

MG 6 вече е на пазара във Великобритания
Автомобилът е от ниския среден клас, като ще се предлага в две версии – седан и хечбек. 16 години след премиерата на роудстера MG F (чиято модернизирана версия обозначена като MG TF, все още се продава), на Острова се появи нов модел на марката, обозначен като MG6.
 
 
Китайската фирма SAIC, която е собственик на марката MG, разработи този модел специално за европейския пазар и според вкуса на европейските клиенти. Всъщност MG6 е създаден на базата на китайския Roewe 550, който се продава в Китай от 2008 г.
 
 
Моделът за Европа обаче е изцяло с дизайн разработен в британското студио на MG. Производството също така е в Англия. От фирмата казват, че в основата на MG 6 е проект започнат още преди фалита на MG Rover.
 
 
В техническата част има доста решения, които сме виждали при Rover 75, окачването отпред е MacPherson, а отзад е многораменна конструкция (Multilink). MG 6 има обща дължина от 4620 мм и разстояние между осите 2700 мм. Засега автомобилът ще се предлага само с един двигател, трета генерация K-Series от Rover.
 
 
Това е бензинов турбоагрегат с обем 1.8 литра TCI с мощност 118 kW. Максималният въртящ момент е 212 Nm. С тази комбинация колата ускорява от място до 100 км/час за 8.4 секунди и според производителя има среден комбиниран разход на гориво от 6.6 литра. През 2012 MG ще пусне и версия с турбодизел. Скоростната кутия е механична с пет степени.
 
 
Цената на MG 6 във Великобритания е от 15 495 до 18 995 паунда (от около 35 000 до 42 800 лева).
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    wesko ( преди 13 години )
    И преди МГ и Ровър изглеждаха..но качеството беше под всякаква критика
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    сашо ( преди 13 години )
    ей, който не е карал ровър - да не се обажда, да, има си проблеми колата, ама коя няма? в статията се говори за 3-та генерация на K-series.... дано да не прихване 100%-ния проблем на по-старите генерации - прословутата гарнитура на главата - това е единствения проблем на ровърите, mg, lotus (аха, и те са с тия двигатели, става въпрос за елис), решава се със смяна на по-качествена г-ра и добър ремонт, а не по гаражния "БДС", иначе съм възхитен от моя 414, няма VW до 2 литра, което да ми се опре!
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Скоростната кутия е механична с пет степени.Иновативно?! Както вече съм споменавмал това е китайска обида за иначе славната MG!Не е толкова просто колкото си го мислят другарите отвъд стената - вземаш марка с престиж - и готово.Няма да стане!
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Коки ( преди 13 години )
    Де да беше Маестро, нямаше да ме е толкова яд.Двигателят си беше супер, но той е от Хонда. Откъм интериор също си го биваше, но от там нататък - проблеми с електроника, цените на частите бяха нещо плашещо и майстори, които да разбират - малко...
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Koki,Maestro li be6e?
  • #3
    18 rate up comment 7 rate down comment
    fan ( преди 13 години )
    Да си го карат в Англия!
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    На китайска платформа,якоооо!
  • #1
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Коки ( преди 13 години )
    Така съм се парил от Ровър, че не искам и да чувам за тях...