IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i3

Истинско BMW или не съвсем?

BMW i3

В интернет пространството се появиха първите снимки на изцяло новия модел на BMW - i3. Кадрите са шпионски, а самата еко кола е маскирана с тежък камуфлаж. Въпреки това обаче личи, че бъдещото BMW i3 няма да бъде типично BMW.

То ще разчита на електрически двигател, и вероятно на такъв с вътрешно горене, който ще се използва като генератор, за зареждане на батериите.

Всички очаквахме, че главните разлики на еко колата с познатите машини на баварците ще се изразяват най-вече в задвижващият агрегат, но както изглежда огромна промяна ще има и в дизайна.

Заснетото BMW i3 има далеч по-спокойни форми от настоящите си динамични братя. Отпред липсват задължителните бъбреци, които присъстваха при изображенията на модела, а гумите изглеждат много тънки.

Вероятно отворите на радиаторната решетка са прикрити от маскировката, а гумите са специални, с ниско съпротивление при търкаляне, или може би са с този размер, за да се справят по-добре със заснеженото трасе.

Както и да е, това са само догатки. Потвърдената информация сочи, че Megacity или BMW i3 ще използва алуминиева платформа и каросерия с панели от карбон. Задвижването ще бъде поверено на електродвигател с мощност 170 к.с. и максимален въртящ момент 250 Нм, който ще се захранва от комплект литиево-йонни батерии с водно охлаждане.

Автономният пробег на електроенергия ще достига 160 км., като се очаква да има и версия с малък двигател с вътрешно горене, който ще работи като генератор. Ускорението 0-100 км/ч. ще се изпълнява за под 10 секунди, а максималната скорост на движение на градската еко кола ще достига 160 км/ч.

Все още не се знае дали задвижването ще бъде към предните колела, или типичното за BMW - към задните колела.

Дали промените са добро или не, ще разберем най-късно през 2012 година, когато продуктовата версия на BMW i3 ще бъде представена официално.

снимки: autoblog.com

0 от 500