IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След автомобилния салон в Женева

Цените на горивата летят нагоре, производителите намаляват обемите на двигателите, икономични коли заменят луксозните.

След автомобилния салон в Женева
В бранша естествено се питат – как да се запазят печалбите? Най-големите производители се опитаха да дадат отговор на този въпрос в Женева. Това става по-няколко начина, но именно в Женева се видя, че най-отчетливият сред тях е компактните модели да преминават в по-луксозен сегмент на пазара.
 
 
Това се вижда при MINI, при Toyota (дори с микро автомобила iQ), при Citroen (серията DS), при Fiat (500 и др.), при Opel, както и при всички останали, през последната година тази тенденция е ясно изразена. От своя страна производителите от така наречените „премиум” марки навлизат в сегмента на по-малките и компактни автомобили.
 
 
Така всички започват да предлагат малки, но в същото време луксозни автомобили. Шефът на Ferrari, Лука ди Монтеземоло казва в Женева: „Днес ако правиш малки коли не трябва да правиш евтини коли. Дори автомобилите които не са с висока цена се стараят да привличат с добър дизайн, с оборудване и цветове”.
 
 
Това се потвърждава от марки като Mazda и Ford, вижте как изглеждат новите поколения на малките им модели Mazda2 и Fiesta, които иначе са сред автомобилите с относително по-ниска цена. Или сравнете два модела на Fiat - Cinquecento от 90-те години на миналия век и днешния 500.
 
 
Тази тенденция вече навлиза и при по-скъпия сегмент на SUV/кросоувърите. Вижте Juke на Nissan, малък автомобил натъпкан с екстри на цена от около 18 000 евро.
 
 
В същото време освен да правят малките си модели по-луксозни и пълни с атрактивно оборудване, производителите правят големите си модели значително по-икономични. Масово от двигателите V6 и V8 се „изваждат” по два цилиндъра. Няма фирма, която да не инвестира милиони в хибридни и електромобили.
 
 
Дали тези процеси ще станат по-трайни? Дали те ще засегнат и консервативни пазари, като този в САЩ, където толкова много обичат модели като Ford F150, Cadillac Eldorado или Hummer H1 и може ли този пазар да се промени и да приеме по-ентусиазирано малките и компактни автомобили? Само времето ще покаже.
 
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До рено.БГ ( преди 13 години )
    Доскоро си мислех,че *** не могат да пишат,камо ли да коментират дадена тема!Добре,че си ти,за да разсееш тези мои съмнения!
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До рено.БГ ( преди 13 години )
    Скъпи, пак си забравил да си вземеш лекарствата!
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    рено.БГ ( преди 13 години )
    Айди мола ви съ ся... нии сме съ разбрали с аутмедиатъ реноту винаги да е опреди.Тъй, амчи как иначи - реноту е нумбар оне, поне туканка, додето си плащъми!Тъй чи пичкъ ни пичкъ - ши гледати и ши си трайти!Иначи ши плющим минусчитъ и никой няма да въ види!!!
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    франсе ( преди 13 години )
    Защо марката представляваща женски полов орган, така изпъква?
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Lаguna fen ( преди 13 години )
    Нали......А ти май никога не си виждал пичка освен тези в порнофилмите....Не мога да разбера защо ти и още няколко други *** повтаряте едно и също?Всъщност сещам се,то освен глупост друго е неспособна да ви роди главата!
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    carscoop ( преди 13 години )
    Браво за текста, "авторска" работа... а и снимките ... и те авторскиhttp://carscoop.blogspot.com/2011/03/genevas-words-from-wise-greener.htmlмале-мале-малеЩе доживеем ли да видим тук нещо което не е откраднато на 100% и преведено малоумно...
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Няма страшно, пиша мейли на всички админи на сайтовете от негово име с псувни и му трият акаунтите :) До ден-два и тия двата са заминали и всичките му точки отиват на вятъра :)
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ? ( преди 13 години )
    само той да беше...а комплексарчетатаа тъпацитеа простаците
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    M ( преди 13 години )
    Абе няма ли начин този порнокретен да бъде изритан от този форум???