IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испания намали максималната скорост на пътя

В Испания решиха да намалят максималната разрешена скорост за движение по пътищата от 120 на 110 км/час.

Испания намали максималната скорост на пътя
Причините са обяснени като следствие от кризата в Либия и арабският регион. Испания зависи от вноса на петрол от този регион, като според ВВС около 13% от потреблението в страната идва от Либия.
 
 
Само за една нощ по пътищата на страната бяха разположени новите знаци (повече от 6 000), ограничаващи скоростта до 110km/h.
 
Вицепремиерът на Испания, Алфредо Перез Рубалкаба заяви: „Ще се движим малко по-бавно и като резултат ще изразходваме по-малко гориво и ще плащаме по-малко”.
 
Извънредната мярка е определена като „временна” според испанското правителство, като засега се въвежда поне до края на юни. Стъпката обаче се посреща доста противоречиво в страната.
 
От главната опозиционна партия казват: „Какво ще последва? Може би правителството ще ни кара да си лягаме по-рано за да пестим енергия”?
 
Според изчисленията на испанското правителство, намалената скорост ще спести около 15% от разходите за горива, а според изчисленията на опозицията икономисаното няма да надхвърли 5%. Сред другите мерки предприети от испанското правителство са намаляване цените на влаковите билети и субсидиране на енергоспестяващи уреди.
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    xaxaxaxa а тия 6000 знака струваха колкото ще икономисат за 5 години въпреки че акцията ще трае само 6 месеца.... мирише ми на това, че някой роднина на министър-прецедателя е собственик на фирма за знаци и е взел поръчка за да уреди себе си и цялото си семейство...
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    p ( преди 13 години )
    Тея изхарчиха повече пари за знаци и поставянето им отколкото ще спестят от разликата в консумацията на гориво между 120 и 110км/ч. *** му работа. Пак някой се прави на много деен и е прибрал дивиденти, PR и комисионна.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Iz4isleniqta sa,4e ot Barselona do Madrid sega 6te se putuva sus 1 4as pove4e, 6te se spestqvat "umopumru4itelnite)1-2 Euro i 0,63 litra gorivo na 100km...Pulna idiot6tina.Osven tazi normativa kazaha,4e 6te ikonomisvat i ot uli4no osvetlenie(RAI ZA VANDALITE)
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 13 години )
    Бабина им трънкина. Сигналите се сменят от повече от месец, но седят закрити с найлони. За една нощ просто ги откриват и са готови. Знам го, защото съм в Испания и го виждам.А при положение, че на много от новите коли крайцерската скорост отдавна е 120, т.е. при 120 разхода никак не е голям, това намаляне на максималната скорост е абсолютна тъпотия.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Реф ( преди 13 години )
    А пък във Великобритания ще вдигат скоростта по магистралите, понеже са изчислили, че хората ще подпомогнат икономиката като си спестяват времето за пътуване, а всеки може сам да си прави сметката за изразходваното гориво.Ха, сега де, шах с пешката. :)
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    s2 ( преди 13 години )
    Те испанците със сигурност са си направили сметката, едва ли някой го е решил от днес за утре.Сьщо добра организация, за една нощ са сменили всички знаци. Ако беше тука щяха да ги сменят 1 месец а после още 1 месец гратисен период, щото всички са тарикати и не били знаели кога са ограничили скороста.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 13 години )
    и аз така мисля който може да си позволи нека кара и с 200. Който пести ще кара с 80...... а колко ще са разходите от забавянията мислят ли го? 10 км ..... са си 10 км като патуваш 1000 км това ти е оше 1 час от горе да кажем ..... а този 1 час може да направиш нещо смислено вместо да седиш на седалката ..... тия испанци ги е ударило слънцето
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    911 ( преди 13 години )
    Не е ли цената на горивата най-реалния ограничител на скоростта? Всеки сам си решава, това са пълни глупости наистина.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    incompetent ( преди 13 години )
    Напълно съм съгласен с опозицията. Пълна глупост, която довежда до неизбежни разходи в момента и съмнителни спестявания вбъдеще...
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Бах тая Либия! Побърка целия свят.