IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep ще прави малък модел на платформа от Fiat

Марката Jeep е символ на типичните SUV автомобили, като има дълга история и многобройни успехи.

Jeep ще прави малък модел на платформа от Fiat
Сега се появиха информации, че Jeep ще пусне на пазара нов компактен модел на SUV от сегмент „В” (мини автомобили). Засега детайлите са ограничени, като шефът на Jeep, Майк Менли (Mike Manley) заявява пред британското издание Autocar, че „определено има ниша на пазара за нов малък SUV модел на Jeep в сегмент „B”.
 
 
Според неговите думи, във фирмата вече се работи по новия модел, като колата ще се появи през 2013 година. Най-вероятно новият модел на Jeep ще използва платформата на Fiat Grande Punto. Външният вид ще бъде в стила на Wrangler.
 
 
Сред двигателите с които новият Jeep ще се предлага на пазара в Европа, ще бъдат дизелови агрегати JDTm с обем 1.3 и 1.6 литра, както и бензиновия MultiAir с обем 1.4 литра.
 
Колата ще се предлага стандартно със задвижване само на предните колела, но ще има и версия 4х4 с по-висока степен на оборудване и естествено по-висока цена.
0 от 500