IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредна дизайнерска студия на Renault Alpine

Периодично се говори за възможната поява на наследник на култовото спортно купе Renault Alpine.

Поредна дизайнерска студия на Renault Alpine
Един ценово достъпен автомобил със задно предаване, който да напомня за спортната поредица с името Alpine. За последно френската фирма пусна през 90-те години на миналия век модел A610, след който производството на Alpine спря. Renault произвеждаше между 1995 и 1997 в завода на Alpine в град Диеп, RenaultSport Spider (на първата снимка долу), олекотен модел с две места с двигател разположен в задната половина на шасито.
 
 
 
След това бяха представени редица независими дизайнерски предложения за наследник на купето Alpine, а сега известният дизайнер Давид Кардосо представя и своя поглед на една модерна интерпретация на Renault Alpine A110.
 
 
Като оригиналния модел и този е с разположен отзад двигател. Прави впечатление, че задната част е вдъхновена от стила на концепцията Dezir, докато предната има нещо от стила на концепцията Nepta.
 
 
Според самият дизайнер, подобен модел на Renault би конкурирал „партньорския” Nissan 370Z. За да не се получи вътрешно противопоставяне на два идентични модела в алианса, според Кардосо „моделът на Renault би могъл да бъде по-масов и с по-достъпна цена”.
 
 
0 от 500