IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab 9-3 Griffin

Моделът е от 9 години на пазара.

Saab 9-3 Griffin

Saab разпространи официални снимки на 9-3 Griffin, който ще замести познатите Sport Sedan, SportCombi, Convertible и 9-3X. Автомобилът ще бъде официално представен в Женева, и ще се предлага в две модификации - стандартна и Aero.

Saab 9-3 Griffin се отличава с нова предна броня и челни светлини, инспирирани от новия 9-5. В салона са налични нови материали и компоненти с метален блясък.



Промени има и при двигателите. Под капака на 9-3 Griffin работи бензинов 2.0-литров двигател с принудително пълнене и две нива на мощността - 163 к.с. и 220 к.с. Двигателите предлагат повече мощност, сравнени с тези, които заместват, като в същото време демонстрират по-нисък разход на гориво и по-ниски нива на вредни емисии (с около 4%).

Дизеловия TTiD двигател, предлага три нива на мощността - 130,160 и 180 к.с., най-икономичния, от които доставя средно потребление на гориво от 4.5 литра на 100 километра и вредни емисии в рамките на 119 гр/км.

Всички двигатели се оборудват като стандарт с шест степенна механична или шест степенна автоматична трансмисия.

Това вероятно е последната версия на настоящия 9-3, който се появи преди цели девет години. Напълно новия Saab 9-3 ще видим през 2012 година.





0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    JET Owner ( преди 3 години )
    пичове , ако прочетете какви коментари сте писали преди 9 години , ше насапунисате въжето .....SAAB не са били автомобилна компания и не мислят като такава , мислили са ( в минало време , защото вече не се произвеждат ) за вашите зад**ци :) за това ,кое е практично и кое ще доближи всеки обикновен човечец максимално до машината в небето ,но на земята ;) честита 2020та Януари 7ми
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Do КИКО ( преди 13 години )
    Kико мойто момче, преди пишеш прочети малко> Сааб-а е на базата на вектра C !Пак си се изказал неподготвен! ***
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    OPC ( преди 13 години )
    Той и *** ти е стар ама не се оплакваш от него :D
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хубав е.Верно че е поостарял дизаийн но ...Струва му се че дори и да се промени нещо това едва ли ще доведе до повече продажби,особенно на нашия БГ комплексарски пазар.
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    (НЕ)РАЗБИРАЧЪТ ( преди 13 години )
    Харесва ми :)
  • #10
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Това нещо няма да се купува. Изненадан съм от хода на сегашните собственици на СААБ. Трябва тотална промяна, както с 9-5, а не фейслифт! Това ми говори само едно. СААб ще фалира в скоро време наистина, поради липса на пари.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 13 години )
    До Веско,ами автомобила е разработен на базата на Опел Вектра Б, доколкото си спомням, но си е много по-различен.
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Седана ми харесва, супер!Никъде все още не се споменават цени ... дано не са бомбастични!Агрегатите ми харесват като мощност и разход!
  • #7
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Веско ( преди 13 години )
    Прилича на ОПЕЛ ... жалкоКокпита е примимтивен :)
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Vasilev ( преди 13 години )
    И кой точно от двата агрегата на Опела (дизел) предлага между 130 и 180 коня и среден разход 4.5? Защото доколкото се сещам моята има 80 коня и харчи между 6 и 7 смесено.