IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin възроди Virage

Нов Aston Martin, възраждащ името Virage от 90-те години на миналия век, ще бъде показан в Женева.

Aston Martin възроди Virage
Новите модели са купе и кабриолет, като цената им ще започва от около 150 000 паунда (около 350 000 лева). Колите са с две места или пък като 2+2 и ще бъдат позиционирани между Aston DB9 и DBS.
 
 
Шефът на марката, Улрих Без казва, че новият Virage е създаден като по-малко агресивен автомобил и по-лесен за управление в сравнение с DBS, който е най-бързият модел на Aston.
 
 
Окачването на Virage е от NVH, което подобрява комфорта в автомобила, оборудването е богато, като голяма част от него повтаря това, монтирано в Rapide, обяснява Без. Същото важи и за би-ксеноновите фарове, които са от Rapide.
 
 
Новият Virage е с познатия двигател V12 на Aston с обем 5935 см3 и 48 клапана. За Virage обаче е променена мощността и тя е 490 к.с. при 6500 об/мин. Както се вижда, мощността е разположена между тази при DB9 (470 к.с.) и тази при DBS (510 к.с.). При Virage двигателят се комбинира с автоматична трансмисия ZF с 6 степени. В Aston наричат тази трансмисия Touchtronic II. Може да се превключват степените с малки лостчета под волана и може да работи в различни режими.
 
 
Virage има ускорение от 0 до 60 мили в час (96 км/час) за под 5 секунди, а максималната скорост е 300 км/час. При Aston Martin Virage се използва добре познатата платформа VH, на която се сглобяват и всички сега актуални модели на фирмата.
 
 
Според главният инженер по платформите в Aston, Дейв Дууди (Dave Doody) обаче, промените и модернизацията направени по платформата, правят от Virage автомобилът с най-добро поведение на пътя. За това помага и промененото окачване с регулируеми амортисьори от Bilstein.
 
 
Стандартните спирачки са с карбоново керамични дискове, джантите са с нов дизайн и размер 20 цола. При кабриолета покривът е от нов мек материал с допълнителен защитен слой, като се отваря и затваря по-бързо от досегашните модели. Оборудването е доста богато, като виждаме и ново поколение от навигацията на Garmin.
 
 
Новите Virage и Virage Volante (с цена по-висока с около 10 000 паунда) ще бъдат на пазара през март.
0 от 500