IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рали-версия на Hyundai Veloster

Ще бъде на пистата през март тази година.

Рали-версия на Hyundai Veloster

Корейската компания Hyundai представи рали-версия на Veloster, която ще участва в рали-крос сериите от шампионата на САЩ от март до октомври тази година.

Автомобилът с мощност 500 к.с. и задвижване на четирите колела е подготвен от легендата на рали-спорта отвъд океана Rhys Millen, който ще бъде и зад волана му по време на стартовете от сезон 2011.

Возилото ще дебютира на започващия утре автосалон в Чикаго. Hyundai и екипът на Millen подготвят за участие в сериите и втори Veloster, зад чиито волан ще се редуват рали-шампиона Marcus Dodd и световния рекордьор по мотоциклетизъм-фрийстайл Robby Maddison. Предвижда се и конструирането на трети Veloster, който ще стартира в класа с две задвижващи колела в рали-крос шампионата.

Рали версията на Veloster е олекотена допълнително (1204 кг) от специалистите на Millen, чрез отстраняване на уплътненията и лепилото от купето и замяна на част от стоманените панели с аналози, изработени от въглеродни влакна и кевлар. Добавени са задно крило, което осигурява аеродинамичен натиск и вентилационни отвори на предния капак за по-добро охлаждане на двигателя.

Интериорът е оборудван с осемточкова предпазна клетка за подсилване на шасито, а окачването е усъвършенствано с оглед на множеството скокове, които трябва да извършва по рали-крос трасетата.

Стандартният 2,0-литров четирицилиндров двигател на Hyundai е подсилен с турбокомпресор и е свързан с шестстепенна секвенционална скоростна кутия X-Trac. Резултатът е Veloster с мощност 500 к.с. и въртящ момент 816 Нм.

0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Hirvonen ( преди 13 години )
    1,2,3 - Fiesta, 4,5,6 - DS3, 7-Fiesta, 8-DS3. Няма Хюндай, няма Мини, няма Шкода.
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Момчета, гледайте рали Швеция. Порадвайте се там на истинските WRC-та :) Стига с тия детски закачки, дето сте си спретнали тук.
  • #27
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    *** с пъпките се опитва да е оригинален,но само повече се закопа
  • #26
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ха ха миризма Ромите в Казанлък като са ти сцепили хемороидите и са те въртяли на караминел в две коли, явно са ти нанесли сериозни психически отклонения. Освен страховата невроза която те тресе та постоянно да се криеш и бягаш ***, гледам че те е разтресла и шизофренията.Миризлив как си могъл да изпишеш 20 коментара от различни имена в една статия? Ха ха хаа. Стрихлив Знаем че си *** не е нужно от няколко имена да го разказваш. Сега от казанлъшки роми на Турчета ли мина да те тъпчат ***
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    А бе лесно е да викаш отивай ама ако знаеш как боли. Той Асан е такъв пинтия че му се свиди една шепа грес да ми хвърли отзад ами ме жули на сухо та като се сетя кво ме чака ми се реве ;(.
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Хора излизам, че комшията Асан ме чака да ме клеца щото му дължа едни пари и сега му плащам в натура - останаха само 26 от 80 ебанета и съм готов. Най-лошото е че ме *** в таксито му - една стара соната та от там съм ги намразил хюндаите. Като им видя емблемата и все за Асан се сещам и за големия му *** та гъзъ почва да ме боли чак.
  • #23
    7 rate up comment 3 rate down comment
    WRC ( преди 13 години )
    Пъпчиви онанистчета, малолетни! Хюндай има достатъчно опит в ралита с модела си Аксент ВРЦ! Поне се информирайте малко преди да *** темата!....
  • #22
    4 rate up comment 7 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Чакам да ме *** за да мога да си купя геймобила хуйдай велостер.Много поздрави на всички меки китки от Айтос до Казанлък и по специално на Миризмата и Иво с пицариите.
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    ***,излез от колибата и помоли някой бял батко да ти отвори капака на някое 2.5 TDI до 2005 да се просветиш.Ако знаеш какво да гледаш,де.Щото ако дойда аз ще те навра пъпчивата *** мусура в аспуха на гнилата ви 80-ка под навеса.Audi нямали помпа-дюза!Без майтап,цъ,цъ,цъ,гледай ти!Те и от фирмата ще се изненадат.Така поне си пролича кой чете само в и-нет и пукната кола не е виждал на живо.Насрания ***,дето се пишеше бургазлия,*** ... беден смугъл ***!
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Трифоца знам ,че си известен казанлъшки г.., но земи отвори линка дето сам ти го дал и пак говори.