IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално - Mazda5 с емблема Nissan

Сътрудничеството между двете компании се задълбочава.

Официално - Mazda5 с емблема Nissan

Mazda Motor Corporation и Nissan Motor Co. съобщиха, че в началото на месец май 2011 година ще се появи версия на популярната Mazda5 (Premacy в Япония) с емблемата на Nissan. Миниванът на Nissan ще се предлага единствено в Япония, за разлика от Mazda5, която е достъпна на 60 пазара в света.

Моделът ще обогати продуктовия каталог на Nissan с още един миниван за японския пазар, където подобни возила са много търсени. От появата си през 1999 година, Mazda5 е реализирала над 885 000 продажби.

Все още няма официални изображения на возилото, но от Mazda подчертават, че версията на Nissan ще се различава ясно от Mazda5.

Това не е първият подобен проект на Mazda и Nissan. Mazda например предоставя на Nissan своя модел Bongo, който се продава от Nissan с името Vanette. Nissan от своя страна дава на Mazda моделът AD/AD Expert, който се продава от Mazda под името Familia Van.

Споразумението е част от сближаването на двете компании, които предвижват и други общи проекти за в бъдеще, гласи информацията.

0 от 500