IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata Nano излиза извън Индия

От Tata планират до края на тази година да започнат експорт на най-евтината кола на света, Nano.

Tata Nano излиза извън Индия
Първите страни в които ще се продава модела са Тайланд, Шри-Ланка и Бангладеш, съобщава агенция Bloomberg. От Тата разчитат разширяването на географията на продажби да доведе до реализирането на около 10 хиляди автомобила на месец. Сега се продават по около 6-7 хиляди автомобила на месец в Индия.
 
 
За да се увеличат продажбите ще продължи и практиката на разсрочено плащане за автомобила, който струва в Индия около 133 хиляди рупии (около 4150 лева).
 
Колата е с монтиран в задната част бензинов двигател с работен обем 623 см3. Максималната скорост на автомобила е 105 км/час.
 
Скоростната кутия е механична с четири степени, като екстра може да се поръча усилвател на кормилната система и електрически стъкла.
 
През последните месеци продажбите на най-евтиния автомобил на света се забавиха, което принуди Тата да увеличи гаранцията до 4 години.
 
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 13 години )
    e takova ne6to NIKOGA nema da si kupq, 4e i koito si kupi 6e e pulen oligopitek...tejkko mu, az sum ba4kal s UJ tehni4eski gramotni indiici...
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Субарувич ( преди 13 години )
    Спомням си как отговаряше един от шефовете на Тата преди години, когато го питаха каква е целта на тази машинка:"А вие виждали ли сте петчленно индийско семейство на мотопед?" Тази Тата се цели в пазара на мотопедите и лично аз винаги бих я предпочел пред мотопед-друго си е с четири колела(колелца по-точно) и покрив. :))))))
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    Това нещо ще струва в Европа поне 2 пъти повече, ако иска да получи разрешение за продажби и покрие всички стандарти. Че то Лада не можеха да продават в Европа седмиците си в последно време, а със сигурност е много по-хубава и качествена кола от това...НЕЩО. Незнам кой би си го купил тук. За такси не става, макар да е жълто 9 няма да се връщаме във времената на Тико я) За служебен автомобил не става, защото тия малки гумички в нашите дупки ... За семейна кола не става, за жена също ( коя ли ще иска да се излага с това?) За градска кола...може и да стане, но колко от нас имат възможност да си купят втора кола? И естествено, че ако имат тая възможност, няма да изберат тая сапунерка. Изобщо не виждам какво приложение може да има. Даже и бабичка не може да си я купи да ходи до пазарЯ с нашите пенсии. Остават тийнейджърите...Ех, какъв смях и подигравки ще паднат в училище, не е истина! Я си карайте голфовете и беемветата на по 15 години и оставете индийците да се чудят как да пробият!
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Rope ( преди 13 години )
    И каква по-кола ще е тази за 4150 лв.?! ГоУф на 10-15 години или още по-стар Баварец!-
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    да да ( преди 13 години )
    Караш 4 години после продаваш за 2 хилки,не става ли така и с другите ни коли.Взех си МБ преди 2 г,за 20 хил сега струва 16.Ако искам нещо ново пак тр да се доплаща поне 6-8хил,въртим се в един кръг само с даване.Искаме да е хубаво и да не се чупи,но и да не се бъркаме много.
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    dd ( преди 13 години )
    Колкото и евтино да е 4150 лв...бих си взел кола втора ръка за тези пари, която ще е с класи над това. Някои ще кажат, че нова кола си е друго, гаранции ала-бала, ама това Nano за мен е по-близко до лагерна количка отколкото до истинска кола