IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изпревари Honda

Nissan Motor Co. зае второ място в класацията за най-голям японски автопроизводител.

Nissan изпревари Honda

Nissan Motor Co. изпревари Honda Motor Co., като се превърна във втория по големина японски производител на автомобили и влезе в топ 5 най-големите автомобилни компании в света.

За по-доброто представяне на Nissan е изиграл главна роля китайския пазар на автомобили, гласи информацията. Там японците регистрират ръст от 36% през 2010 година, реализирайки 1.02 милиона продажби.

В родната Япония, Nissan Motor Co. притежава 25% от пазара на нови коли през 2010 година, а световен мащаб е реализирал 4.08 милиона продажби.

През 2010 година Nissan регистрира ръст от 22% процента при продажбите си в цял свят, а бившият втори японски автомобилостроител Honda - увеличение с 5% и 3.56 милиона продажби.

Първи сред японците (и не само), остава Toyota с впечатляващите 8.42 милиона продажби. В челата петица на най-големите автомобилостроители попадат още General Motors (8.39 милиона продажби) и Volkswagen (7.14 милиона продажби).

Както и да, ако към продажбите на Nissan се прибавят тези на глобалния партньор в алианса - Renault, броят им ще достигне 7.28 милиона, или повече от тези на Volkswagen Group.


0 от 500
  • #24
    6 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 13 години )
    do BMW fan: respect kum markata ti, oba4e hal haber si nema6 ot modelite na nissan, samo za gt-r si 4uval mai...a silvia, a 200 sx, a 300 zx, a 350z, a 370 z...vse durveta, a!?
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Урумов ( преди 13 години )
    ????Какво е това яке МОНЦА??????
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    В петък, 28-и януари, компанията Ford обяви в резултатите от приходите за миналата година печалба в размер на 6,6 милиарда долара. Това е най-добрият резултат на най-стария американски автопроизводител от 1999-а година насам. По думите на представители на Синия овал, този висок финансов резултат идва от намаляването на производствените разходи и нарастването на продажбата на автомобили на марката. През 2010-а американците са купили с 20% повече фордове, отколкото през 2009-а, а пикапите Ford F-Series са били най-търсените автомобили в Щатите и са изпреварили лидера по продажби през 2009-а - седана Toyota Camry. Общо през миналата година са реализирани продажбите на 528 350 машини от семейството пикапи F-Series.Във Ford работниците ще имат повод за сериозна радост - от ръководството на концерна уточняват, че благодарение на високата печалба за годината, всеки работник в американските заводи на компанията - около 40 000 души, ще получи през март годишен бонус от по 5000 долара. В 2009-а чистата печалба на Ford беше 2,7 милиарда долара, докато 2008-а приключи със загуба от 14,8 милиарда. Източник: Autopress.
  • #21
    7 rate up comment 0 rate down comment
    от занаята ( преди 13 години )
    Не става Бъчварю, важното е да се подчертае че VW е на 3-то място(ама дръжки!), нищо че статията уж е за Нисан, пък малка подробност че бил той и част от некъв алианс(ама тогава е пред VW, разбираш ли и трябва да ги разделим!). Айде със здраве!!!
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    (НЕ)РАЗБИРАЧЪТ ( преди 13 години )
    insane, всъщност Хонда май са почнали с нещо много различно от мотоциклети, но не си спомням с какво, възможно е и да бъркам. За Сузуки помня, че почнали с тъкачни станове и шевни машини.
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    Незнам за редактора какво е отбелязал, но във втора поредна статия не се споменава на кое място е Форд. Добре, че има и начетени хора тук, та ни информират по-подробно за 4-тото място на американската компания. Иначе излиза, че Форд е затънал извън топ 5 незнайно къде. Абе като давате информация, поне се старайте да е възможно най-пълна! Толкова ли е трудно да напишете - 1-во място Тойота с еди колко си автомобила, 2-ро място... и така нататък?
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    insane ( преди 13 години )
    НОРМАЛЕН ТЕЧ !интересното е ,че ХОНДА са почнали от мотори да правят и коли -абе ЯПОНСКА ИМ РАБОТА;)))))))))
  • #17
    12 rate up comment 1 rate down comment
    айде у лево ( преди 13 години )
    Умнико БМВфен класацията е за брой продажби, да те светна, а именно там Нисан е пред БМВ, т.е. ако на теб не ти харесват - със сигурност съседа ти не е на същото мнение, ха-ха
  • #16
    9 rate up comment 2 rate down comment
    пи3,14 ( преди 13 години )
    С удоволствие бих избрал НИСАН Патрол, Патфайдер, Навара, или какъвто и да е Нисан, в сравнение с много други безлични и еднакви возила, пък бил той и част от Аалианс
  • #15
    6 rate up comment 18 rate down comment
    БМВ фен ( преди 13 години )
    Евтини ***,това са рено и нисан.Един красив нисан няма.Това премиера,алмера...ужас.Само 4х4 колите им са добри и годзилата.Рено=каруца. И това ми бил производител на 3то място...ама то китайския пазар чудеса прави