IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов суперавтомобил от Mach7 Motor Sport

Фирмата Mach 7 Motor Sport е със седалище в Мичиган и е подразделение на групата A.P. Engineering.

Нов суперавтомобил от Mach7 Motor Sport
От 2007 фирмата изработва детайли и части по поръчка за първите две генерации на Dodge Viper. Става въпрос за подвижни покриви, странични прозорци и накрайници за ауспуха на Viper RT/10 произвеждан от 1992 до 2002. За Viper SRT-10 се предлага твърд покрив и цялостен aero kit за каросерията.
 
 
Стана ясно обаче, че производството на Dodge Viper свършва и това очевидно е дало импулс на Mach 7 Motor Sport за собствено развитие. Тази година в Детройт фирмата представи свой собствен модел, наречен Mach7 Falcon.
 
 
За разлика от Viper, шасито и каросерията на новия модел са изработени от карбон и фибро влакна. Двигателят е разположен пред задната ос. Дизайнът на Falcon е с агресивна предна част, напомняща за новите модели на Lotus. Като цяло стилът на Falcon обаче, е вдъхновен от италианските спортни модели от 80-те години на миналия век.
 
 
Профилът на колата (особено калниците и покрива) напомня на Ferrari 288 GTO от 1984. Засега информацията за техническите особености на Falcon са ограничени. Знае се, че колата има собствено тегло от 1293 кг. Двигателят е с 8 цилиндъра и турбина от General Motors, като предлаганата мощност е от 471 kW (640 k.с.).
 
 
Движението се предава към задните колела чрез механична трансмисия с 6 степени. Най-вероятно двигателят е от Corvette ZR-1. Окачването е близко до това на Dodge Viper ACR, като амортисьорите са от KW, а спирачната система е от Stop Tech.
 
 
Джантите са с размер 20 цола и са с гуми Michelin с размер 275/35 ZR20 отпред и 335/30 ZR20 отзад. Falcon не е класическо купе, а е тип Targa, с част от покрива, която се сваля. В интериора може да се поръчат кожени седалки и аудиосистема BOSE, навигация Garmin, връзка Bluetooth и iPod.
 
 
От Mach7 Motor Sport засега планират да произведат 15 броя от модела Falcon. Цената все още не е обявена.
0 от 500