IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови снимки от бъдещия Boxster

Тестовете на новото Porsche Boxster сега се правят при екстремни зимни условия, показват най-новите шпионски снимки.

Нови снимки от бъдещия Boxster
От тях личи, че новият Boxster е свалил голяма част от маскировката и показва някои от новите си части. Личат промените в предната броня и цялата предница, както и новите врати.
 
 
Както е характерно при новите модели на Porsche, те не са революционно различни от тези които заместват, а промените се определят по-скоро като еволюционни. Така е и при новия Boxster. При него обаче, дължината като цяло и колесната база ще бъдат увеличени в сравнение със сега актуалния модел. Дължината на модела ще достигне почти 4400 мм, като това ще подсигури повече място за багажа и пътниците.
 
 
Това се прави за да бъде освободено повече място за бъдещето „Baby Porsche”, което ще бъде позиционирано под Boxster. Вече е ясно, че новото поколение на Boxster ще се прави в Щутгарт, а не както досега в завода на Valmet Automotive във Финландия.
 
 
Макар и еволюционната промяна в дизайна, води до промяна на абсолютно всеки от панелите на каросерията и дори на мекия сгъваем покрив. Новите панели са по-леки и като цяло собственото тегло на новия Boxster ще бъде по-ниско от това при сегашния, въпреки повишените размери. Това се получава и поради новите по-малки и компактни двигатели, които ще се монтират на Boxster. Ще бъдат намалени и вредните емисии СО2 от новия модел.
 
 
Вече се знае, че в Porsche разработват нов четирицилиндров двигател, който най-вероятно ще бъде монтиран и на новия Boxster. Porsche ще монтира малкия двигател и на бъдещия най-малък модел във флотилията си, роудстера на базата на VW Bluesport.
 
Според предварителни данни, новият четирицилиндров турбодвигател тип „boxer” на Porsche ще има работен обем от 2.5 литра и ще предлага мощност около 360 к.с.
0 от 500