IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите жени на планетата

Китайките са жените с най-голям афинитет към скъпите и бързи коли.

Най-бързите жени на планетата

Броят на китайските милионери не спира да расте, което може само да радва производителите на екзотични, скъпи и бързи автомобили.

Продажбите в Китай на този тип коли скочиха с 60% през миналата година, а анализатори предвиждат нов 35% ръст през тази година.

За увеличените продажби имат заслуга и дамите в Китай, които впрочем представляват 1/3 от милионерите в страната и заемат единадесет позиции (включително номер 1) в Топ 20 на най-богатите жени в света.

Според информация на Maserati, цели 30% от продажбите на марката в Китай са осъществени от жени. За сравнение, в Европа този процент е едва десет.

Подобна е ситуацията и при останалите екзотични марки. Ferrari и Lamborghini например споделят, че дамите представляват 20% от клиентите в Китай, което е два пъти повече от останалите страни, където марките имат представителства.

"Бързите коли винаги са били част от света на мъжете. Жените, които купуват такива коли търсят равнопоставеност", заявяват анализатори, като уточняват, че Китай е на опашката в класацията за равнопоставеност на половете.

0 от 500