IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 918 RSR тип Spyder

Porsche разработва версия на показания състезателен 918 RSR в Детройт, която ще бъде тип Spyder.

Porsche 918 RSR тип Spyder
Този автомобил ще бъде за движение по обществените пътища.
 
 
Porsche 918 има мощност 756 к.с. и използва хибридната система от Porsche’s 911 GT3 R, двигателят с вътрешно горене е от състезателния RS Spyder, а дизайнът е от 918 Spyder, модифициран за вертикално отварящи се врати и покрив.
 
 
Показаният в Детройт RSR предизвика спекулации, че проект 918 ще бъде с твърд покрив.
 
Досегашният член на Борда на Porsche, Волфганг Дюрхаймер (Wolfgang Dürheimer), отговарящ за развойната дейност, заявява пред изданието Autocar, че „версията за движение по обществените пътища ще бъде 918 Spyder”. „Все още няма решение, че версия купе ще се прави със Spyder. Опитът ни с Carrera GT ни научи, че удоволствието от карането нараства, когато можеш да избираш дали да караш с отворен или затворен покрив”, казва Дюрхаймер. 
 
 
„Винаги сме казвали на хората имащи интерес към 918 Spyder, че ще има покрив по подобие на Carrera GT, състоящ се от лек панел от карбон и фибро влакна. Затворената версия е по-добра за състезания”.
 
 
Дюрхаймер, който напуска Porsche за да поеме ръководството на Bentley, Bugatti и спортната секция на VW Group, казва също, че в Porsche най-вероятно ще създават хибридни версии при всички свои модели.
 
 
 
0 от 500