IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разработва Polo GT и GTD?

Появиха се спекулации, че Volkswagen подготвя версии Polo GT и Polo GTD на малкия модел.

Volkswagen разработва Polo GT и GTD?
За това се заговори още след появата на версия GTI, засега единствената „гореща” версия на Polo. Polo GT и Polo GTD ще предлагат същата динамика като GTI, но със значително по-добра ефективност.
 
 
Очаква се бъдещият GT да бъде с двигател 1.4 TSI с мощност 150 к.с. Той ще се комбинира с трансмисия DSG, както е и при Seat Ibiza FR. Това означава, че версия GT ще бъде почти толкова мощна, колкото предходната генерация GTI.
 
Дизеловата версия GTD ще бъде с двигател имащ обем 1.6 литра и мощност 130 к.с. Предполага се, че този модел ще видим към края на тази година. Все още е рано да се очакват технически данни за новите „горещи” модели, но се появиха информации, че новите версии на Polo ще струват над 20 000 евро.
 
Да напомним, че GTI (на снимката), има цена в Европа от малко п од 24 000 евро. Новите версии ще се предлагат като версия с три и с пет врати. Собственото тегло на автомобила е 1150 кг. GT ще ускорява от място до 100 км/час ца под 7 секунди.
 
Шефът на маркетинга на Volkswagen Group, Лука де Мео (Luca de Meo), казва, че целта е новите „горещи модели да вдъхновяват младите хора”.
0 от 500