IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Simca се завръща?

Доскоро се говореше, че PSA Peugeot Citroen ще възроди като марка с по-достъпни цени Talbot.

Simca се завръща?
Сега вече става ясно, че по-големи шансове за завръщане има Simca. Концернът PSA иска да направи нещо, което Renault успешно прилага с Daciа. С марката на Simca ще се продават по-евтини модели, като вече се говори, че първият модел на възродената Simca ще бъде Peugeot 408, който сега се продава само на пазара в Китай.
 
 
Той ще конкурира сериозно новата генерация на Dacia Logan, която ще се появи скоро, пише немският Auto Bild. Немското издание цитира шефът на PSA Филип Варен (Philipp Varin), който съобщава за бъдещото завръщане на марката.
 
Simca беше френска марка, която през 1934 е основана от италианеца Анри Теодор Пигози (Henri Théodore Pigozzi). Първоначално са произвеждали по лиценз модели на Fiat във Франция, а собствени модели се правят след Втората световна война.
 
Един от моделите които още се помнят е Simca Aronde от 1951 година. Правил се е в много версии на каросерията – седан, купе, кабрио, комби и дори като лекотоварен пикап.
 
 
Успешен модел е била и Simca 1000 (на снимката горе), дълга 3800 мм и с бензинов двигател имащ обем 944 см3. Важен модел е и Simca 1100 (на снимката долу).
 
 
Това е един от първите автомобили с напречно разположен отпред двигател и скоростна кутия до него.
 
От края на 50-те дял във фирмата има концерна Chrysler, а през 1970 става собственик на цялата фирма, като Simca тогава става Chrysler France, а след това фирмата се слима с Matra.
 
През 1979 марката е купена от PSA, като марката става Talbot-Simca. След това обаче, Simca изчезва от името. През 1986 моделът Talbot Horizon е заменен от Peugeot 309, с което Simca и Talbot окончателно изчезват от пазара.
 
По всичко личи обаче, че в скоро време Simca ще се завърне.
0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Slav78 ( преди 13 години )
    Анонимен приятелю спрелиса ги щото е излязло нещо ново, с прости думи прогрес.
  • #7
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Щом са били толкова убави сега що ги няма?!
  • #6
    29 rate up comment 0 rate down comment
    Класика ( преди 13 години )
    до:Анонимен и ГочоолуНаправо ми разстопихте сърцето-имате естетически вкус и сте виждали кое е хубаво и кое сега е"сиво"!Евала ви правя!до:АнонименЕвала ти правя и на теб,че искаш да се произвеждат в България.Супер помислование!по темата:Simca 1100 беше първия хеч-бек и седалките падаха ,ама едно към едно и ставаше равна за креват!А седалките се вадеха точно за 5 секунди с едно хитро измислено бутонче и ставаше да я товариш до пръсване!Питай ме на днешните коли кога ще извадиш седалките,да натовариш нещо твърдо?!?Имаха масажор за гърба ръчен,нагласяш го,ако те боли кръста и гърба-каквато искаш конфигурация на седалката с масажиращи точки!!!Бърз,икономичен,комфортен и практичен.И красив!http://***.allpar.com/photos/simca/1300/simca-1500GL.jpgТова е Симка 1500 GL супер красота!Нямам време,бързам ,за да ви намеря и КУПЕТО-адски красиво!Имат и комби.Всички били с автоматични или полуавтоматични преводни кутии.Тя е от типа:Борг Уорнър,използвана в много Американски автомобили.Всички са имали приспособление:Кик-даун-то дава възможност при рязко натискане на газта,преводният механизъм рязко да се превключва от трета на втора скорост.автомобилът савал бърз и бързоизпреварващ ,а също така помагало за катерене на баири.Има още много за писане,но бързам...Приятен ден!
  • #5
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Nostalgia, istinata e ,4e ako nesi na amerikanskia ili aziatskia pazar si obre4en za sajalenie (nabori)
  • #4
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Вярно, че сега след толкова време, когато видиш тия коли, се сещаш защо имат ИМЕ в историята.
  • #3
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Дано да се произвеждат в България, да се пребориме да се построи завод. Да натриеме носа на Мамалигарите!!!
  • #2
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Гочоолу ( преди 13 години )
    Ех наборе, една време и калта беше друга....
  • #1
    34 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Едно време автомобилите имаха излъчване, имаха лице. Сега приличат на китайски пластмасови играчки...