IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi спира три свои модела

Mitsubishi Motors планира през следващите три години да спре производството на моделите Eclipse, Endeavor и Galant.

Mitsubishi спира три свои модела
Сега и трите модела се сглобяват само за американския пазар. За сметка на тях, японската фирма ще се концентрира само върху производството на глобални модели, предлагани на всички световни пазари.
 
Според изданието Automotive News, днес от Mitsubishi са обявили производствените си планове за близките години, като това е президентът на Mitsubishi Осаму Масуко.
 
 
Американският завод на марката в щата Илинойс, където сега се произвеждат Eclipse, Endeavor и Galant, ще продължи работата си и след като те бъдат свалени от производство. Там ще се произвежда един от трите основни модела на японската фирма - Lancer, Outlander или Outlander Sport. Кой от тях ще се прави в Америка ще бъде обявено през следващия месец.
 
Според изданието Inside Line, най-вероятно било тава да е Outlander Sport. Продажбите на този модел на американския пазар са много силни и от ноември миналата година до сега са се повишили с 41%, докато търсенето на Galant, Endeavor и Eclipse е паднало сериозно.
 
Производственият капацитет на завода в Илинойс е 259 хиляди автомобила на година. Сега обаче там се правят не повече от 30-40 хиляди коли на година.
 
Според новия бизнес план на Mitsubishi, представен днес, към 2015 година японската фирма ще пусне на пазара осем хибридни модели. Два от тях ще бъдат показани до края на 2012 финансова година (за японците тя свършва на 31 март 2013), а до 2013 ще бъдат пуснати серийно хибридните версии на кросоувъра Outlander, който ще бъде създаден на базата на концепцията Px-MiEV, представена в Токио през 2009 година.
0 от 500