IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На 29.01. Mercedes ще покаже нова концепция

Mercedes-Benz ще отбележи своята 125-та годишнина на 29 януари тази година.

На 29.01. Mercedes ще покаже нова концепция
По повод на тази годишнина, фирмата ще покаже нова дизайнерска концепция. Човек от фирмата заявява, че по подобие на концепцията F800, и новата концепция щe показва реалните бъдещи насоки за развитие на новите модели.
 
 
Според същия източник, от Mercedes планират да покажат и друга нова концепция, която ще бъде „драматична и дори сензационна”, като ще бъде изложена на автомобилния салон тази есен във Франкфурт.
 
Тя обаче няма да има нищо общо с концепцията която ще видим на 29 януари. На тази дата се отбелязват точно 125 години от получаването на първия патент от страна на Карл Бенц за неговия Motorwagen. Много е възможно именно това да бъде първообразът на автомобил с новата платформа Mercedes Front-drive Architecture (MFA), на която ще се сглобяват новите А и В-Клас.
 
От Mercedes съобщават, че цяла поредица от концепции на А и В-Клас ще бъдат показани през идните месеци. Отбелязването на 125-та годишнина вече започна, като в Детройт бяха показани автомобили с алтернативно задвижване с водород. Както е известно, от фирмата вече заявиха, че на новата платформа MFA ще се прави „автомобил, задвижван от бензин, дизел, природен газ, водород и електроенергия”.
0 от 500