IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Zafira ще бъде на пазара през тази година

Opel усилено подготвя новото поколение на мини вана Zafira, който тези дни беше заснет по време на тестове.

Новият Opel Zafira ще бъде на пазара през тази година

Новият модел със седем места ще бъде с по-големи размери в сравнение с досегашния, като ще предлага повече място за пътниците и багажа.



За разлика от новата Meriva, която има врати отварящи се една срещу друга, при новата Zafira се запазват конвенционалните задни врати. Въпреки маскировката, може да се види, че силуетът на новата Zafira е по-елегантна и с изгладени линии. Вижда се и това, че новата Zafira ще вземе нещо от стила на новите Astra и Insignia, включително и формата на фаровете.

Дизайнът на интериора също в известна степен е взел от стила на Astra. Седемте пътници са настанени на седем индивидуални седалки, което дава много възможности за пренареждане на интериора. Новата Zafira ще използва повечето двигатели познати от Astra. Сред тях ще бъдат турбодизеловите двигатели, както и екологичните EcoFlex. Очаква се на по-късен етап да се появи и „гореща” версия OPC.

Продажбите в Европа ще започнат още преди края на тази година.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    АZ ( преди 13 години )
    Какво му е "облизаното" на Турана , като дизайна му е 90% идентичен с Кади.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Турана чак да е облизан?Аз имам Астра 2008 и също съм много доволен,мисля че са доста надеждни.
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    fasrock ( преди 13 години )
    Имам настоящото поколение Опел Зафира, произведена е 2008 година с новия фейслифт и дизелов мотор. Това не е луксозен автомобил, но за сметка на това е един абсолютно практичен и здрав автомобил. За трите години откакто я имам (купих я нова) смея да кажа че съм абсолютно удовлетворен от колата. Да вярно не е толкова "облизана" и имиджова като Турана на Фолксваген но е може би най-разумното предложение като цена-качество!Имам приятели с Турани които вдигнаха ръце от тях, така че респект към Опел!
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Slav78 ( преди 13 години )
    Е айде чак пък трагична.
  • #1
    1 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Нека да я пуснат по-скоро,че старата Зафира е трагедия!