IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab ще представи комби версия на 9-5 в Женева

Saab разширява моделния си ред, като в Женева ще представи и версия седан на новия 9-5.

Saab ще представи комби версия на 9-5 в Женева
Според сайтът Autoevolution.com, новият комби автомобил ще има динамичен силует и ще бъде представен с нов турбодвигател.
 
 
 
 
„Производството на 9-5 SportCombi е следващата важна крачка в програмата за пускате на пазара на нови наши продукти. Това ще позволи на марката Saab да се върне в сегмента на големите комби автомобили, в който винаги е била силна в предишни години”, заявява изпълнителният директор на Saab, Ян Ейк Джонсън.
 
Очаква се комби версията на 9-5 да се продава и в Европа и в САЩ от есента на тази година. Сега Saab произвежда само два модела - седана 9-5 и кросоувъра 9-4X, а в скоро време ще се появи и новото семейство Saab 9-3, както и компактния модел 9-2, за чието производство в момента шведската марка активно търси технологичен партньор.
 
 
 
В края на миналата година Saab и BMW подписаха споразумение шведите да използват баварски двигатели за новите си модели. Според предварителната информация става въпрос за бензиновия турбодвигател с обем 1.6 литра, който ще бъде монтиран на Saab 9-3 от ново поколение, както и на някои от версиите на семейство 9-5.
 
0 от 500