IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещият Dodge Viper ще бъде „убийствено красив”

По време на Automotive News World Congress в Детройт, шеф дизайнерът на Chrysler даде информация за бъдещия Dodge Viper.

Бъдещият Dodge Viper ще бъде „убийствено красив”
Ралф Жил (Ralph Gilles) заяви пред журналисти, че бъдещата генерация на спортния автомобил ще има „убийствено красив дизайн”, като поясни, че той бил вдъхновен от „голо женско тяло на плажа”.
 
 
Сега актуалното поколение на Viper постепенно губи пазарен дял, като продажбите намаляват. През миналата 2010 от спортния автомобил са били продадени само 392 броя и в крайна сметка производството му беше спряно.
 
 
Сега всички в Dodge се надяват един нов Viper, с един изцяло нов дизайн, да се превърне в нужната стъпка за фирмата, която да я изведе на нов и успешен път.
 
 
Вече стана ясно, че новата генерация на Viper няма да използва платформата на Alfa Romeo 8C Competizione, а сега в Детройт Жил заяви, че бъдещият Viper няма да използва и двигателите на Ferrari. Шефът на Dodge в същото време е убеден, че бъдещият Viper ще бъде ефективен и ще носи печалба.
 
 
Очаква се новият Dodge Viper да има премиера през следващата година, а продажбите да започнат от 2013 година.
0 от 500