IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault внесе иск в прокуратурата срещу шпионите

Renault подаде иск във френската прокуратура за образуване на наказателно дело за кражба на технологии.

Renault внесе иск в прокуратурата срещу шпионите

Обвинението е срещу трима сътрудници на фирмата. В него се казва, че „тя е станала жертва на промишлен шпионаж, корупция и измама”, съобщава агенция Reuters, като цитира прокурора на Париж Жан-Клод Марин.

В началото на този месец, Renault отстрани от работа трима свои служители заради икономически шпионаж. Решението е било взето след вътрешно разследване при което се изяснило, че тримата са предавали технологични данни за акумулаторите на електромобилите на Renault.

Според неофициални данни, технологиите са били предадени чрез посредници, които от своя страна са имали възможност да ги предадат на китайски производители.

Тези сведения обаче, не се потвърждават нито от Renault, нито от френското правителство.

Според юрист от Renault, обвинението ще бъде към хора с различна националност, които най-вероятно са замесени. От френската фирма все още не са назовали имената на замесените си служители.

Във френските медии обаче, вече се споменават имената на члена на управителния съвет на Renault, Жан-Мишел Балтазар, на неговият помощник Бертран Роше и на заместник директорът по проекта за създаване на електромобили Матю Тананбаум.

Междувременно, министърът на промишлеността на Франция, Ерик Бесон, обвини Renault, че не са били информирани за изтичането на информация и провежданото вътрешно разследване. Френското правителство е най-големият собственик във фирмата, като сега притежава 20% от акциите на Renault, съобщава агенция Bloomberg.

0 от 500