IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще започне серийно производство на SLS AMG E-Cell

Шефът на Mercedes-Benz, Дитер Зетче обяви в Детройт, че фирмата ще започне серийно производство на SLS AMG E-Cell.

Ще започне серийно производство на SLS AMG E-Cell
Според думите на Зетче, електромобилът Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell „е най-високотехнологичният и съвършен автомобил за цялата 125 годишна история на автомобилостроенето, като показва колко прекрасни могат да бъдат електромобилите”. Зетче обяви, че този автомобил ще може да се закупи от 2013 година.
 
 
Суперавтомобилът е с четири електромотора, по един монтиран във всяко от колелата, като общата им мощност е 526 к.с., а максималният въртящ момент е 880 Nm. Двигателите се захранват с електроенергия от комплекс литиево-йонни акумулатори с водно охлаждане. Те се комбинират и със системата за регенерация на енергията използвана от спирачките.
 
Според данните на Mercedes-Benz, автомобилът ускорява от място до 100 км/час за 4.0 секунди или само с 0.2 секунди по-бавно от версията с базисния бензинов двигател монтиран на стандартния SLS AMG с мощност 571 к.с. Засега от фирмата не съобщават разстоянието, което автомобилът може да измине с едно зареждане.
 
При електромобила е изцяло променено предното окачване, за да се даде възможност да се монтират електромоторите, а акумулаторите са разположени в тунела на мястото на трансмисията, на мястото на традиционния двигател и зад седалките.
 
Колата е с мощни спирачни механизми с карбоново-керамични дискове и 19 цолови лети джанти, с гуми 265/35 отпред и 295/30 отзад.
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 13 години )
    като имам надежден ДВГ, за какво да си пълня багажника с батерии и електромотори???
  • #9
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    по скоро SLS се опитва да е отговор на японците. те правят най-достъпните и добри хибриди. този SLS е просто имиджов продулта за да покаже че и германците могат нещо. само че не е масов. след 6 месеца петрола като стане пак 150$ ще видим продажбите...
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 13 години )
    LEXUS=MORIZO, кажи нещо, цял ден си траеш
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ==maFIA== ( преди 13 години )
    Защо японската високотехнологична автомобилна промишленост няма отговор на SLS E-cell
  • #6
    1 rate up comment 5 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    eeeх някой как ми е нацъкал мисучета без даже да каже две свестни думи. на него ще му кажа - марш обратно на РСто да гледа последния ТопГиър US да види как панамера с 300кг по тежка и 70кс по малко прави 2сек. по бърза обиколка на пистата от SLS.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Между другото в края на лятото в София видях SLS в същия цвят, следван от Murcielago (и двете бяха чужди, явно обикаляха) и се чудя дали не е бил E-Cell...
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    smigul ( преди 13 години )
    Цветът е ЕКО :). А за технологиите не мисля, че може да има съмнения за тази кола. Все пак е топ модел на Мерцедес :). Не А класа а ТОП модел. Я погледнете един SLR, и едно R8 или дори Ферари. Технологиите в мерцедеса са винаги на най високо възможно ниво.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    цветът е убиец! :X
  • #2
    2 rate up comment 19 rate down comment
    Веско ( преди 13 години )
    Германски селяни ... те няма да измислят нещо ново ... взимат някаква кошница от историческия музей и и слагат електромотор хахахаха :)Те така са "измислили" и първия автомобил - ново моторче на каручка ;)
  • #1
    5 rate up comment 16 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    тия се излагат. за 125 години това било най технологичния модел. ми то един приус е по технологичен. я внимавайте кво говорите и марш обратно на чертожните дъски.