IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel и Chevrolet няма да се конкурират в Европа

Opel/Vauxhall планира да премести свои модели в по-горен клас за да не се конкурират с модели на Chevrolet.

Opel и Chevrolet няма да се конкурират в Европа
Според източници от GM Европа, от Chevrolet планират да удвоят продажбите си на Стария континент през следващите пет години. Това налага Vauxhall/Opel да позиционира бъдещите си модели като по-качествени и с по-съвършени технологии. Междувременно Chevrolet ще бъде позициониран в Европа като производител на по-достъпни, но също качествени модели.
 
Един от първите конкретни случаи на създаване на разлика между два модела ще видим при новия MPV на Opel, който ще предлага 7 места. Вместо директно да замести Zafira, от Opel разработват по-голям, по-високотехнологичен и качествен модел, който ще се конкурира с Ford Galaxy и S-Max.
 
В същото време Zafira ще получи съществен фейслифт и ще остане на пазара. От своя страна, Chevrolet ще прави своя Orlando, който ще бъде с по-приемлива цена от тази на новия модел на Opel.
 
 
Подобен пример дава и разработката на новото поколение на Corsa. Макар архитектурата на този малък модел да е създадена от GM в Корея, новата Corsa ще има цялата инженерингова част разработена в Германия. Бъдещата Corsa ще бъде високотехнологична и разликата с модела (моделите) на Chevrolet в този сегмент ще бъде съществена.
 
 
Opel/ Vauxhall планират да продадат около 1 150 000 автомобила в Европа през тази година. От Chevrolet очакват да продадат около 500 000 автомобила на Стария континент през 2011. От американската фирма обаче, са заложили план да продават тук по над 1 милион автомобила към 2015 година. Това ще стане с нови модели, като Cruze, MPV Orlando и градския автомобил Aveo.
0 от 500