IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Save The Nürburgring!

Култовата писта е в опасност, алармира Sabine Schmitz.

Save The Nürburgring!

"Nürburgring е в опасност! Нуждаем се от вашата подкрепа, за да я спасим!", заявява Sabine Schmitz в изявление до медиите.

Според информацията от известно време на култовата писта се случат нелогични неща, които скоро могат да я превърнат от най-култовото автомобилно място в света, в увеселителен парк с молове.

През месец май тази година, Nürburgring е отдадена под наем на две компании, които нямат нищо общо с автомобилния спорт, гласи информацията. Те искат сериозно преустройство на пистата с цел по-голяма печалба. Изграждат се увеселителен парк с влакче, нови хотели, по-големи трибуни и търговки център.

Според защитниците на пистата, Nürburgring няма нужда от нови хотели, нито от по-голяма трибуна, тъй като настоящия капацитет на съоръженията е предостатъчен. Остро се отрича и нуждата от увеселителен парк и търговки център.

"Има опасност Nürburgring да се превърне в нещо коренно различно! Пистата работи от 1927 година, а сега е на път да загине!", заявяват запознати със случая.

Те обясняват, че Nordschleife е натрупал дългове от над 400 милиона евро, заради новите недостроени хотели и прилежащите към тях съоръжения.

Според информацията тези дългове ще бъдат избити, чрез по-високи такси на пистата и намаляване на разходите за поддръжка на трасето.

"Всеки опит да се критикува новата политика на Nürburgring се тушира със заплахи от съд и груби устни предупреждения", обясняват авторите на спасителната акция.

"Нуждаем се от широк медиен отзвук, за да спрем унищожаването на пистата. Нуждаем се и от вас - феновете на Nürburgring. Подкрепете ни, като посетите страницата "Save The Ring" във Facebook", апелират те.

0 от 500