IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова версия на Think City

Норвежката фирма производител на електромобили THINK, представи нова модификация на своя единствен засега модел.

Нова версия на Think City
Това е четириместен Think City. Досега автомобилът се предлага само във версия с две места. Новата версия е с 2+2 места, като двете седалки на задния ред могат да бъдат сгънати за да се увеличи пространството за багажа.
 
 
Електромобилът THINK City е с електродвигател с мощност 34 kW. Той се захранва от никел-хлоридни акумулатори Zebra. Както беше съобщено по-рано, този тип батерии имат по-дълъг живот в сравнение с литиево-йонните. Наред с това, голяма част от използваните химически съединения в тях са безопасни за хората и околната среда, а акумулаторите могат да се рециклират изцяло.
 
 
Най-големият им недостатък обаче, е високата им цена. Това прави експлоатационните разходи на автомобила съпоставими с тези на банзинов автомобил.
 
Според производителите новата версия на City ускорява от място д 50 км/час за 6.5 секунди, а до 80 км/час за 16 секунди. Максималната скорост е 110 км/час. С едно зареждане автомобилът може да измине 160 км. За да се зареди батерията до 80% от нейния капацитет са нужни 7 часа, а за пълното й зареждане 11 часа.
 
В Норвегия цената на електромобила THINK City започва от 244 000 крони (около 31 000 евро).
0 от 500