IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Abarth ще правят сами платформа за своя модел

От Abarth опровергаха появилите се информации, че при първия си собствен модел роудстер ще използват платформата на KTM X-Box.

В Abarth ще правят сами платформа за своя модел
Според сайтът Autoblog, Abarth разработва своя собствена платформа за спортния роудстер. Първоначално имаше версия да се използва платформата на Lotus Elise, но от Abarth се отказаха, защото „конструкцията е морално остаряла”.
 
После се появиха информации, че австрийската фирма KTM ще произвежда шасито за роудстера на Abarth, на което после италианците ще монтират панелите на каросерията тип „тарга” и двигателя. Сега става ясно, че и този вариант отпада, но поради какви причини, не се съобщава.
 
 
Според предварителната информация, роудстера на Abarth ще бъде със задно предаване и бензинов турбодвигател MultiAir от Fiat.
 
Агрегатът ще бъде с обем 1.4 литра и мощност 170 к.с. Двигателят ще се комбинира със съвременна трансмисия с два съединителя.
 
Очаква се собственият модел на Abarth да се появи на пазара в Европа през 2013 година, като предварителните данни са, цената му да бъде около 30 000 евро.
0 от 500